REKLAMA

Zdroj: Janna Danilova from Canva

Sušené paradajky v olivovom oleji

Recept na sušené paradajky v olivovom oleji, ktoré sú lahodné a jednoduché na prípravu. Ideálne sa hodia na pridanie do šalátov, cestovín alebo ako príloha k mäsu.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 1 kg paradajok Pridané do
  • 1 l olivového oleja Pridané do
  • 2 strúčiky cesnaku Pridané do
  • čerstvá bazalka Pridané do
  • soľ Pridané do
  • mleté čierne korenie Pridané do
REKLAMA

Postup

120 min.
1. Krok

Paradajky dôkladne opláchneme a prerežeme na polovicu. Rozložíme ich na plech šupkou nadol.

2. Krok

Posypeme soľou a korením podľa chuti, vložíme do rúry predhriatej na 100°C. Sušíme ich približne 2 hodiny, alebo kým nie sú paradajky úplne vysušené.

3. Krok

Potom paradajky necháme úplne vychladnúť.

4. Krok

Do sklenených pohárov naplnených olivovým olejom pridáme paradajky, celé strúčiky cesnaku a bazalku.

5. Krok

Poháre dobre uzavrieme a necháme aspoň 24 hodín odstáť, aby sa chute prepojili.

Podobné recepty

Paradajky sušené na slnku

Domáce sušenie paradajok patrí medzi moje obľúbené kulinárske činnosti. Vďaka tejto jednoduchej činnosti mám vždy po ruke jedinečné, aromatické a plné chuti paradajky, ktoré sú skvelým doplnkom mnohých mojich jedál. Tento recept vrelo odporúčam, najmä ak máte prístup k čerstvým, zrelým paradajkám - rozdiel v chuti je naozaj badateľný!

Syrový plátok s tekvicou a slaninou

Výdatný slaný punc slaniny dokonale dopĺňa sladkú a zemitú chuť tekvice. Je to vynikajúca voľba ako rýchle riešenie večere, neskorého obeda alebo dokonca ako predjedlo na väčšie bankety.

Zemiakové placky z kaše

Zostala vám zemiaková kaša a je vám ľúto ju vyhodiť? Ja osobne nerada vyhadzujem zvyšky jedla.Skúste z nej spraviť takéto placičky.

Jednoduchá talianska čerstvá bruschetta

Toto sa vždy stalo mojím predjedlom na rodinné stretnutia a priateľské posedenia. Nie je to nijako fantastické, ale je to neuveriteľne chutné a pri každom súste sa určite vytvoria krásne spomienky.

Ratatouille zelenina

Ratatouille je tradičná francúzska zeleninová pochúťka, ktorá sa vyznačuje použitím rôznych druhov zeleniny. V tomto recepte ponúkame jednoduchú verziu ratatouille, ktorú si môžete pripraviť aj doma.

Nakladané paradajky s cibuľou a cesnakom

Recept na sušené nakladané paradajky v oleji.

Zavárané paradajky s bazalkou

Vychutnajte si chuť čerstvých paradajok aj v zime! Tento recept na zavárané paradajky s bazalkou je jednoduchý a rýchly recept plný chutí a vitamínov. Hodí sa na prípravu šalátov, pizzu alebo len tak na chlebík.

Galetka na slano

Poznáte galetku? Typická je skôr s ovocím, no ja som ju pripravila na slano. A chutila naozaj skvele, preto odporúčam vyskúšať. Krém z nátierkového masla, paradajky a cuketa, mňamka!

Podobné recepty

Paradajky sušené na slnku

Domáce sušenie paradajok patrí medzi moje obľúbené kulinárske činnosti. Vďaka tejto jednoduchej činnosti mám vždy po ruke jedinečné, aromatické a plné chuti paradajky, ktoré sú skvelým doplnkom mnohých mojich jedál. Tento recept vrelo odporúčam, najmä ak máte prístup k čerstvým, zrelým paradajkám - rozdiel v chuti je naozaj badateľný!

Syrový plátok s tekvicou a slaninou

Výdatný slaný punc slaniny dokonale dopĺňa sladkú a zemitú chuť tekvice. Je to vynikajúca voľba ako rýchle riešenie večere, neskorého obeda alebo dokonca ako predjedlo na väčšie bankety.

Zemiakové placky z kaše

Zostala vám zemiaková kaša a je vám ľúto ju vyhodiť? Ja osobne nerada vyhadzujem zvyšky jedla.Skúste z nej spraviť takéto placičky.

Jednoduchá talianska čerstvá bruschetta

Toto sa vždy stalo mojím predjedlom na rodinné stretnutia a priateľské posedenia. Nie je to nijako fantastické, ale je to neuveriteľne chutné a pri každom súste sa určite vytvoria krásne spomienky.

Ratatouille zelenina

Ratatouille je tradičná francúzska zeleninová pochúťka, ktorá sa vyznačuje použitím rôznych druhov zeleniny. V tomto recepte ponúkame jednoduchú verziu ratatouille, ktorú si môžete pripraviť aj doma.

Nakladané paradajky s cibuľou a cesnakom

Recept na sušené nakladané paradajky v oleji.

Zavárané paradajky s bazalkou

Vychutnajte si chuť čerstvých paradajok aj v zime! Tento recept na zavárané paradajky s bazalkou je jednoduchý a rýchly recept plný chutí a vitamínov. Hodí sa na prípravu šalátov, pizzu alebo len tak na chlebík.

Galetka na slano

Poznáte galetku? Typická je skôr s ovocím, no ja som ju pripravila na slano. A chutila naozaj skvele, preto odporúčam vyskúšať. Krém z nátierkového masla, paradajky a cuketa, mňamka!

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4172 receptov

Mäsité jedlá

2013 receptov

Dezert

3150 receptov

Raňajky

1163 receptov

Mascarpone

290 receptov

Večera

3840 receptov

Cestoviny

460 receptov