:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/aNA3WaYERvb-7FnrviBL/4ea99abd4ddf8e58668adc7d917a3c.jpeg)
Stroganov zo zajaca
Možno budú výhrady na tento recept, ale kto má rád zajačie mäso, recept si urcite stane obľúbený.
Ingrediencie
- 1 ks Cibuľa
- 860 g králik mäso
- 3 ks kyslá uhorka
- 70 g paradajkový pretlak
- 1 pl horčica
- 300 g šampiňón v konzerve
- 100 ml voda
- 200 g kyslá smotana
- 1 čl zemiakový škrob
- 4 ks jalovec
- soľ
- drvená rasca
- mletá paprika sladká údená
- korenie štyroch farieb
- olej
Najnovšie letáky
Postup
Najskôr si na oleji osmahneme nadrobno nakrájanú cibuľu.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/aNA3WaYERvb-7FnrviBL/1f8ff799bfbb0137bfc2a7a38dd29a.jpeg)
Pridáme vykostené zajačie nohy a chrbát nakrájané na kocky-rezance. Osolíme a okoreníme,pridáme podľa chuti 4-5 bobuliek jalovca,drvený kmín, červenú papriku mletú údenú, a korenie 4farieb. Podusíme aby mäso zbelelo,prikryjeme a dusíme.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/aNA3WaYERvb-7FnrviBL/b2116bf9115adb434786ff4b9244d4.jpeg)
Keď máme mäso na polovicu mäkké,pridáme 2-3 kyslé uhorky na drobno nakrájané, pretlak paradajkový a lyžičku horčice. Premiešame a pokračujeme v dusení.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/aNA3WaYERvb-7FnrviBL/98134b713d47f881ed8eab6cee8519.jpeg)
Nezabudneme pridať šampiňóny spolu aj z vodou z konzervy.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/aNA3WaYERvb-7FnrviBL/9b21d110fcb3e9216ac8ead6b9cd3f.jpeg)
V miske si rozmiešame pochúťkovú smotanu, vodu a zemiakový škrob.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/aNA3WaYERvb-7FnrviBL/f9c3a3f1bc260eb6334789a029f4ff.jpeg)
Vylejeme k mäsku a privedieme k varu .Chvíľku povaríme, dochutíme a máme hotovo. Podávame zo zemiakmi. Dobrú chuť *
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/aNA3WaYERvb-7FnrviBL/889c591f28ad5f5bca192d309568ea.jpeg)