REKLAMA
   
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/YPGrzG2kMmgIHRLFCsEP/0031f596c8e4c47bea0892c038a1f3.jpeg)
Zdroj: FB: Slovenské potraviny
Slané praclíky
Recept na domáce slané praclíky, ktoré sa hodia napríklad na posedenie s priateľmi.
      REKLAMA
   
Ingrediencie
porcií  
30
 - 500 g polohrubá múka
- 1 kus šľahačková smotana
- 175 g strúhaný tvrdý syr
- 250 g palmarin
- 1 kus prášok do pečiva
- soľ
Najnovšie letáky
      REKLAMA
   
Postup
 30 min.
1. Krok 
  Z uvedených surovín vypracujeme cesto, ktoré necháme prikryté v chladničke odstáť 12 hodín.
2. Krok 
  Rozvaľkáme na hrúbku 5 mm a vykrajujeme praclíky.
3. Krok 
  Praclíky uložíme na plech vystlaný papierom, trochu posolíme, posypeme rascou a potrieme vajíčkom. Podľa chuti ich nakoniec posypeme oreganom, pizza korením, sézamom a podobne.
4. Krok 
  Praclíky pečieme na 200°C, kým nezhnednú.














































:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/iMZEgBTJ9iO18odWzNRf/7111388dd7bd9b4da73cd38031103d.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/MDHTq2v7wWg7hsquBEIW/d96330c6c79b7d1a0932f6a0e1be7c.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/wI05Q3pGMVtEG1QcjkPd/ab85f2e435b92263129523c612fa0a.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/FtxwMY1rilJsgIFDmK5v/a6a8da154f315810b85f0c0efa1f06bc.jpeg)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/blLBUHVYUWLZ3bB1h-hf/63b7117ba8053e721ce4f447082b21.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/mdwCEodvRxiByUFSvnV4/90a9c9b5fad38192f891f788772ce963.jpeg)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/ggIYolTHQBNr2PMg3tgr/0281dfe1de2445a8a0ca50fb973a28.jpeg)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/2TyAzZ0znJXJCRdZuWsf/8c59babc59acccb3c96fe9c6bb4880.jpeg)












 
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
 