REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/RLen5igu1m4cKLBBps_z/18e96b22d57da3d376bee0c4b874de.jpeg)
Segedínsky guláš špeciál
Tradičný maďarský segedínsky guláš špeciál. Plný lahodnej chute.
REKLAMA

Recept nájdeš v tomto článku
Nakladanie kapusty – Recept, ako pripraviť kyslú kapustu výbornej chuti
Ingrediencie
porcií
4
- 650 g pliecko bravčové
- 120 g cibuľa
- 100 g masť bravčová
- 20 g paprika červená mletá
- 1 paprika
- 350 ml vývar hovädzí
- 20 g soľ
- 0.7 g rasca celá
- 650 g kapusta kyslá
- 50 g múka hladká
- 200 g smotana kyslá

REKLAMA
Postup
90 min
1. Krok
Na masti si opražíme cibuľu nasekanú najemno. Pridáme bravčové pliecko pokrájané na menšie kocky.
2. Krok
Keď mäso pustilo šťavu, vydusíme ju a opekáme. Pridáme soľ, rascu, mletú papriku a chvíľku orestujeme.
3. Krok
Podlejeme vývarom a dusíme do mäkka. Keď je mäso na trištvrte hotové, pridáme nakrájanú papriku a kyslú kapustu, ktorú sme tiež prekrájali na menšie kúsky.
4. Krok
Všetko spolu chvíľku podusíme asi 15 minút. Na záver segedín dochutíme kyslou smotanou v ktorej sme rozmiešali múku. Ak by bol segedín príliš hustý pridáme ešte vývar.
5. Krok
Na záver už len podľa potreby dochutíme soľou.