REKLAMA

Zdroj: PeteerS for iStockPhotos

Recept na sušienky

Milujem pečenie sušienok, najmä na Vianoce. Toto klasické severonemecké pečivo je nádherne krehké a doslova sa rozplýva v ústach. Tento recept som robila už nespočetnekrát a zakaždým bol výsledok fantastický. Chce to trochu trpezlivosti, ale určite to stojí za to.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
40
  • 200 g zmäknuté maslo Pridané do
  • 200 g cukor Pridané do
  • 1 žĺtko Pridané do
  • 300 g múka Pridané do
  • 1 Štipka soľ Pridané do
  • 2 Čajová lyžička Bourbon vanilkový cukor Pridané do
  • 50 g Nasekané mandle Pridané do
REKLAMA

Postup

40 min.
1. Krok

Ak chcete upiecť vresové sušienky, najprv dajte do misky zmäknuté maslo, cukor a vanilkový cukor a šľahajte, kým nevznikne krém. Ja na to najradšej používam ručný mixér, ale rovnako dobre funguje aj šľahač. Pridáme žĺtok a dobre premiešame.

2. Krok

Potom pridajte múku a štipku soli. Všetko dobre vymiesime, kým nevznikne hladké cesto. Zistil som, že najlepšie je na to použiť ruky. Môže sa vám zdať, že sa trochu lepí, ale nebojte sa, to je normálne.

3. Krok

Do cesta vmiešajte nasekané mandle. Cesto zabaľte do potravinovej fólie a vložte do chladničky aspoň na dve hodiny. Predhrejte rúru na 180 °C (horný/spodný ohrev).

4. Krok

Vychladnuté cesto nakrájajte na plátky hrubé asi 1 cm a položte ich na plech vyložený papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre 15 - 20 minút dozlatista. Sušienky s vresovým pieskom nechajte na plechu mierne vychladnúť, sú ešte trochu mäkké, keď sú čerstvé z rúry, ale po vychladnutí stuhnú.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov