![Rajčinová omáčka s plnenou paprikou a guľkami Rajčinová omáčka s plnenou paprikou a guľkami](https://eu.tastescdn.net/thumbor/XWnwgj-0luQ-R6Ecxgg8BSF77CY=/1050x1050/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/oC6xKYarkccbx5Zl_m-E/6afbc70ceb78995c582e80b91b2853.jpeg)
Rajčinová omáčka s plnenou paprikou a guľkami
Upravila som si recept podľa seba , je ľahší na kalórie a tiež dobrý 😉
Ingrediencie
- Omáčka
- 300 ml mlieko
- 1 ks Cibuľa
- 50 ml olej
- 80 g múka
- 45 g hnedý cukor
- 230 g kečup
- 1500 ml voda
- 40 g zemiak škrob
- 200 pasírované rajčiny
- štipka soli
- bobkový list
- ml červená paprika
- vegeta
- Guľky
- 1 čer cibula
- 2 vajcia
- 550 g uvarená ryža
- 1 str cesnak
- 50 g strúhanka
- paprika na naplnenie
- 390 g morčacie mleté mäso
- Korenie na morčacie mäso
- červená ml paprika
- soľ
- čierne ml korenie
- nové korenie
Odporúčané produkty
![Podravka ochucovadlo](https://eu.tastescdn.net/thumbor/kHb8eB-3ziQR5rVHpKW407TATP0=/195x195/sk/partner/b86036ce591b09dcc1170592642392.png)
Podravka ochucovadlo
![Podravka NATUR](https://eu.tastescdn.net/thumbor/y5hMnEDxJkStgYY2Mt1d5cT4d8g=/195x195/sk/partner/d219cdcf415bdb1264d4dae333edaa.png)
Podravka NATUR
![Podravka kečup jemný](https://eu.tastescdn.net/thumbor/aAijdR9OXB5QjVJhU5cHsF4Vi5A=/195x195/sk/partner/ff825da250c6ca2b2f0e15750bca9f.png)
Podravka kečup jemný
![Podravka dijónska horčica](https://eu.tastescdn.net/thumbor/rbb0MOUfF8-OAOB8kDxLKEDX7_0=/195x195/sk/partner/1f6eacbf7bbe3fb91358ebe327a45b.png)
Podravka dijónska horčica
Postup
Najskôr si uvaríme ryžu môžeme ju rozvariť.Lepšie sa lepí,, do vychladnutej pridáme ,morčacie mäso mleté , cibuľku nadrobno nakrájanú, cesnak rozpučený, vajcia,strúhanku, soľ,korenie,korenie na morčacie mäso.Všetko spolu riadne premiešame.Robime guľky a naplníme papriku.
Do asi 2l osolenej vody dáme variť naplnenú papriku a guľky.
Ak máme vytiahneme z vody a necháme vodu vychladnúť.
Spravíme si zatiaľ omáčku.Na oleji speníme cibuľu pridáme bobkový list,nové korenie a múku jemne posmažíme spolu .
Do vody cca zostane1500ml v ktorej sme vyvárali guľky a papriku dáme kečup ,pretlak,mlieko,cukor ,rozmiešame a zalejeme zápražku,,za stáleho miešania zvaríme ak máme málo hustú v malom množstve vody rozmiešame zemiakový škrob a vlejeme do omáčky. Omáčku prelejeme cez sitko aby bola jemná a vložime do nej guľky a plnenú papriku, dochutíme koreninami necháme prejsť varom a máme hotovo.