REKLAMA

Zdroj: vikif from Canva

Rajčinová omáčka s knedľou

Rajčinová omáčka s knedľou je tradičné slovenské jedlo, ktoré je ideálne pre všetky príležitosti. Je zdravé, plné chuti a môže sa konzumovať samostatne alebo s mäsom.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 500 g rajčín Pridané do
  • 1 ks Cibuľa Pridané do
  • 3 strúčiky cesnaku Pridané do
  • 1 ks červená paprika Pridané do
  • 1 lyžička cukru Pridané do
  • 200 ml zeleninového vývaru Pridané do
  • 2 Lyžice oleja Pridané do
  • soľ a mleté čierne korenie Pridané do
REKLAMA

Postup

30 min.
1. Krok

Najprv si pripravíme omáčku. Do väčšej panvice nalejeme olej a opražíme na ňom nadrobno nakrájanú cibuľu, cesnak a papriku.

2. Krok

Pridáme na kocky nakrájané rajčiny, cukor, soľ a korenie. Všetko premiešame a necháme dusiť na strednom ohni asi 20 minút.

3. Krok

Potom prilejeme vývar a omáčku varíme ešte asi 10 minút, kým sa nám nezredukuje.

4. Krok

Omáčku podávame teplú s knedľami prípadne aj mäsom.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4456 receptov

Mäsité jedlá

2120 receptov

Pre diabetikov

632 receptov

Čokoláda

916 receptov

Mascarpone

325 receptov

Patizón

11 receptov