Pumpkin spice latte

REKLAMA

K jeseni zaručene patrí tekvicové latte, ktoré príjemne zahreje. Prvýkrát som vyskúšala jeho domácu verziu a je neodolateľná.

  • 40Minút
  • 2Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
2
  • 12 ks hokkaido Pridané do
  • 2 šálky espresso Pridané do
  • 250 ml mlieko Pridané do
  • 2 čl mletá škorica Pridané do
  • 1 čl mletý zázvor Pridané do
  • 1 čl mletý muškátový oriešok Pridané do
  • 1 vanilkový struk Pridané do
  • 1 badián Pridané do
  • práškový trstinový cukor Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Ako prvé si pripravím hokkaido pyré. Na 2 porcie mi stačí polovica jednej tekvice, ktorú som vydlabala, odstránila semienka. Tekvicu som umyla a nakrájala na kocky. Pečiem na 180 stupňov zhruba 30-40 minút, kým nebude mäkká. Tento krok sa dá preskočiť pokiaľ máte už kúpené pyré z polotovaru.

2. Krok

Upečenú tekvicu vymixujem tyčovým mixérom na hladké pyré a odoberiem zhruba 3-4 lyžice do hrnca. Začnem prihrievať aj s koreninami. Zalejem šálkami espressa, mliekom a stále miešam, kým nie je zmes horúca. Krásne zavonia 🥰

3. Krok

Na záver vyberiem vanilkový struk a horúce latte napením pomocou mixéra alebo parnej trysky. Nalejem do pohárov a na vrch dám štedrú porciu vyšľahanej šľahačky. Dozdobím a môžem vychutnávať.

Ohodnoť recept

0 / 255
Upload
Pridať fotografiu

Hodnotenia (3)

5.0

Vyzerá to veľmi lákavo, určite vyskúšame.

nádherne sa ti to podarilo...

Podobné recepty

Hokkaido polievka
Recept od prémiového používateľa
4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2

Hokkaido polievka

4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2
Gnocchi s omáčkou z tekvice hokkaido
Recept od prémiového používateľa
Bravčové karé s tekvicovým pyré
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Bravčové karé s tekvicovým pyré

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Sladká tekvicová kaša
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2

Sladká tekvicová kaša

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2
Tekvicové rizoto s hubami
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Tekvicové rizoto s hubami

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Hokkaido polievka s jablkami

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
4.4
Hodnotenie: 4.4/5
Počet hodnotení: 18

Tekvicová polievka

4.4
Hodnotenie: 4.4/5
Počet hodnotení: 18
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Hokkaido tekvicová polievka

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Podobné recepty

Hokkaido polievka
Recept od prémiového používateľa
4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2

Hokkaido polievka

4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2
Gnocchi s omáčkou z tekvice hokkaido
Recept od prémiového používateľa
Bravčové karé s tekvicovým pyré
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Bravčové karé s tekvicovým pyré

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Sladká tekvicová kaša
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2

Sladká tekvicová kaša

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2
Tekvicové rizoto s hubami
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Tekvicové rizoto s hubami

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Hokkaido polievka s jablkami

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
4.4
Hodnotenie: 4.4/5
Počet hodnotení: 18

Tekvicová polievka

4.4
Hodnotenie: 4.4/5
Počet hodnotení: 18
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Hokkaido tekvicová polievka

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Top kategórie

Obed

793 receptov

Dezert

681 receptov

Raňajky

330 receptov

Mäsité jedlá

325 receptov

Večera

679 receptov

Lacné jedlá

483 receptov

Cestoviny

110 receptov
Recipe author image zuzana_vari

Pumpkin spice latte

K jeseni zaručene patrí tekvicové latte, ktoré príjemne zahreje. Prvýkrát som vyskúšala jeho domácu verziu a je neodolateľná.

40
Minút
2
Počet porcií
Recipe main image
Postup
1. Krok

Ako prvé si pripravím hokkaido pyré. Na 2 porcie mi stačí polovica jednej tekvice, ktorú som vydlabala, odstránila semienka. Tekvicu som umyla a nakrájala na kocky. Pečiem na 180 stupňov zhruba 30-40 minút, kým nebude mäkká. Tento krok sa dá preskočiť pokiaľ máte už kúpené pyré z polotovaru.

2. Krok

Upečenú tekvicu vymixujem tyčovým mixérom na hladké pyré a odoberiem zhruba 3-4 lyžice do hrnca. Začnem prihrievať aj s koreninami. Zalejem šálkami espressa, mliekom a stále miešam, kým nie je zmes horúca. Krásne zavonia 🥰

3. Krok

Na záver vyberiem vanilkový struk a horúce latte napením pomocou mixéra alebo parnej trysky. Nalejem do pohárov a na vrch dám štedrú porciu vyšľahanej šľahačky. Dozdobím a môžem vychutnávať.

Ingrediencie
12 ks
hokkaido
2 šálky
espresso
250 ml
mlieko
2 čl
mletá škorica
1 čl
mletý zázvor
1 čl
mletý muškátový oriešok
1
vanilkový struk
1
badián
práškový trstinový cukor