REKLAMA
Pravý ruský boršč

Pravý ruský boršč

Boršč je tradičná ruská aj ukrajinská polievka. Základom je vývar z mäsa a kostí a tiež zmes osmaženej zeleniny a červenej repy.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
6

Vývar

  • 3 l studená voda Pridané do
  • 600 g bravčové rebrá alebo hovädzie mäso s kosťou Pridané do
  • 12 ks Cibuľa Pridané do
  • 1 ks mrkva Pridané do
  • zeler Pridané do
  • 2 ks bobkový list Pridané do
  • 5 ks celé čierne korenie Pridané do
  • 1 čl soľ Pridané do

Boršč

  • 2 ks cvikla Pridané do
  • 3 ks zemiak Pridané do
  • 2 ks mrkva Pridané do
  • 1 ks Cibuľa Pridané do
  • 2 ks strúčiky cesnaku Pridané do
  • 1 ks bobkový list Pridané do
  • 3 pl paradajkový pretlak Pridané do
  • 12 ks biela kapusta Pridané do
  • 12 ks citrónová šťava Pridané do
  • čierne mleté korenie Pridané do
  • soľ Pridané do
  • kôpor čerstvý Pridané do
  • petržlen Pridané do
REKLAMA

Postup

60 min.
1. Krok

Do hrnca vložíme nakrájanú cibuľu, na hrubo nasekaný zeler, mrkvu a kosti. Taktiež pridáme bobkový list a celé čierne korenie.

Pravý ruský boršč - krok prípravy 1

Zdroj: Youtube

2. Krok

Zeleninu s kosťami zalejeme vodou a osolíme ju. Ak použijeme tlakový hrniec, vývar varíme 30 minút. V prípade, že nemáme tlakový hrniec, vývar varíme 1 a pol hodiny.

Pravý ruský boršč - krok prípravy 1

Zdroj: Youtube

3. Krok

Kapustu zbavíme jadra a nakrájame.

Pravý ruský boršč - krok prípravy 1

Zdroj: Youtube

4. Krok

Repu očistíme a postrúhame.

Pravý ruský boršč - krok prípravy 1

Zdroj: Youtube

5. Krok

Mrkvu očistíme a postrúhame.

Pravý ruský boršč - krok prípravy 1

Zdroj: Youtube

6. Krok

Cibuľu napkrájame na hrubo, zemiaky na väčšie kúsky.

7. Krok

Na panvici necháme roztopiť maslo a orestujeme na ňom zeleninu - mrkvu, cibuľu, rozpučený cesnak.

Pravý ruský boršč - krok prípravy 1

Zdroj: Youtube

8. Krok

Mäso a kosti vyberieme z vývaru a vydličkou ho pomelíme.

Pravý ruský boršč - krok prípravy 1

Zdroj: Youtube

9. Krok

Vývar scedíme so sitkom.

Pravý ruský boršč - krok prípravy 1

Zdroj: Youtube

10. Krok

Keď máme vývar scedený, môžeme pokračovať vo varení boršču. Do čistého vývaru vrátime opäť mäso. Pridáme k nemu repu, zemiaky a paradajkový pretlak. Polievku privedieme k varu.

Pravý ruský boršč - krok prípravy 1

Zdroj: Youtube

11. Krok

Keď boršč začne vrieť, pridáme k nemu kapustu, dusenú zeleninu, osolíme ju a varíme 15 minút.

12. Krok

Pred koncom varenia pridáme ešte citrónovú šťavu, nasekaný kôpor a petržlenovú vňať. Všetko spolu poriadne premiešame.

13. Krok

Boršč podávame s kyslou smotanou a nasekaným kôprom a petržlenovou vňaťou.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Mäsité jedlá

2114 receptov

Obed

4435 receptov

Pre diabetikov

632 receptov

Čokoláda

916 receptov

Mascarpone

325 receptov

Patizón

11 receptov

Večera

4112 receptov

Cestoviny

500 receptov