REKLAMA
Pravý ruský boršč

Pravý ruský boršč

Boršč je tradičná ruská aj ukrajinská polievka. Základom je vývar z mäsa a kostí a tiež zmes osmaženej zeleniny a červenej repy.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
6

Vývar

  • 3 l studená voda Pridané do
  • 600 g bravčové rebrá alebo hovädzie mäso s kosťou Pridané do
  • 12 ks Cibuľa Pridané do
  • 1 ks mrkva Pridané do
  • 2 ks zelerové tyčinky Pridané do
  • 2 ks bobkový list Pridané do
  • 5 ks celé čierne korenie Pridané do
  • 1 čl soľ Pridané do

Boršč

  • 2 ks cvikla Pridané do
  • 3 ks zemiak Pridané do
  • 2 ks mrkva Pridané do
  • 1 ks Cibuľa Pridané do
  • 2 ks strúčiky cesnaku Pridané do
  • 1 ks bobkový list Pridané do
  • 3 pl paradajkový pretlak Pridané do
  • 12 ks biela kapusta Pridané do
  • 12 ks citrónová šťava Pridané do
  • čierne mleté korenie Pridané do
  • soľ Pridané do
  • kôpor čerstvý Pridané do
  • petržlen Pridané do
REKLAMA

Postup

60 min.
1. Krok

Do hrnca vložíme nakrájanú cibuľu, na hrubo nasekaný zeler, mrkvu a kosti. Taktiež pridáme bobkový list a celé čierne korenie.

Pravý ruský boršč - krok prípravy 1

Zdroj: Youtube

2. Krok

Zeleninu s kosťami zalejeme vodou a osolíme ju. Ak použijeme tlakový hrniec, vývar varíme 30 minút. V prípade, že nemáme tlakový hrniec, vývar varíme 1 a pol hodiny.

Pravý ruský boršč - krok prípravy 1

Zdroj: Youtube

3. Krok

Kapustu zbavíme jadra a nakrájame.

Pravý ruský boršč - krok prípravy 1

Zdroj: Youtube

4. Krok

Repu očistíme a postrúhame.

Pravý ruský boršč - krok prípravy 1

Zdroj: Youtube

5. Krok

Mrkvu očistíme a postrúhame.

Pravý ruský boršč - krok prípravy 1

Zdroj: Youtube

6. Krok

Cibuľu napkrájame na hrubo, zemiaky na väčšie kúsky.

7. Krok

Na panvici necháme roztopiť maslo a orestujeme na ňom zeleninu - mrkvu, cibuľu, rozpučený cesnak.

Pravý ruský boršč - krok prípravy 1

Zdroj: Youtube

8. Krok

Mäso a kosti vyberieme z vývaru a vydličkou ho pomelíme.

Pravý ruský boršč - krok prípravy 1

Zdroj: Youtube

9. Krok

Vývar scedíme so sitkom.

Pravý ruský boršč - krok prípravy 1

Zdroj: Youtube

10. Krok

Keď máme vývar scedený, môžeme pokračovať vo varení boršču. Do čistého vývaru vrátime opäť mäso. Pridáme k nemu repu, zemiaky a paradajkový pretlak. Polievku privedieme k varu.

Pravý ruský boršč - krok prípravy 1

Zdroj: Youtube

11. Krok

Keď boršč začne vrieť, pridáme k nemu kapustu, dusenú zeleninu, osolíme ju a varíme 15 minút.

12. Krok

Pred koncom varenia pridáme ešte citrónovú šťavu, nasekaný kôpor a petržlenovú vňať. Všetko spolu poriadne premiešame.

13. Krok

Boršč podávame s kyslou smotanou a nasekaným kôprom a petržlenovou vňaťou.

Podobné recepty

Boršč

Jednoduchý recept na najlepší boršč. Zvládne ho naozaj každý!

Boršč

Jednoduchý recept ako si navariť pravý boršč originál.Je to hustá polievka z mäsa a zeleniny. Najlepšie chutí na druhý deň keď sa chute prepoja.Výborný je s kyslou smotanou.

Staromódne dusené hovädzie mäso a zelenina

Nie je nič lepšie ako výdatný guláš počas chladného zimného večera a ja mám pre vás presne takýto recept.

Domáca fazuľovica v kotlíku

Fazuľovica s údeným mäskom

Babgulyás recept

Babgulyás recept fazuľová polievka
Iwa
Iwa
Náhľad receptu Osso buco
Videorecept

Osso buco

Osso buco je telacie alebo hovädzie mäso, ktoré je nakrájané priečne cez kosť. Táto špiková kosť dáva jedlu špecifickú chuť. Osso buco radíme do talianskej kuchyne.

Pravá gulášová polievka(bez múky)

Gulášová polievka ktorá nepotrebuje na zahustenie múku a vôbec v nej nechýba,,😉

Fínska polievka

Ako veľký milovník fínskej kultúry som tento recept dostala od jedného z mojich fínskych priateľov. Robila som ho už nespočetnekrát a vždy je to hit. Fínska polievka je nielen hrejivá a upokojujúca, ale aj neuveriteľne chutná. Bravčové mäso sa varí vo vývare s mrkvou a zemiakmi, aby vznikla pikantná polievka.

Podobné recepty

Boršč

Jednoduchý recept na najlepší boršč. Zvládne ho naozaj každý!

Boršč

Jednoduchý recept ako si navariť pravý boršč originál.Je to hustá polievka z mäsa a zeleniny. Najlepšie chutí na druhý deň keď sa chute prepoja.Výborný je s kyslou smotanou.

Staromódne dusené hovädzie mäso a zelenina

Nie je nič lepšie ako výdatný guláš počas chladného zimného večera a ja mám pre vás presne takýto recept.

Domáca fazuľovica v kotlíku

Fazuľovica s údeným mäskom

Babgulyás recept

Babgulyás recept fazuľová polievka
Iwa
Iwa
Náhľad receptu Osso buco
Videorecept

Osso buco

Osso buco je telacie alebo hovädzie mäso, ktoré je nakrájané priečne cez kosť. Táto špiková kosť dáva jedlu špecifickú chuť. Osso buco radíme do talianskej kuchyne.

Pravá gulášová polievka(bez múky)

Gulášová polievka ktorá nepotrebuje na zahustenie múku a vôbec v nej nechýba,,😉

Fínska polievka

Ako veľký milovník fínskej kultúry som tento recept dostala od jedného z mojich fínskych priateľov. Robila som ho už nespočetnekrát a vždy je to hit. Fínska polievka je nielen hrejivá a upokojujúca, ale aj neuveriteľne chutná. Bravčové mäso sa varí vo vývare s mrkvou a zemiakmi, aby vznikla pikantná polievka.

Reels

Nové

Top kategórie

Mascarpone

268 receptov

Obed

3968 receptov

Mäsité jedlá

1926 receptov

Dezert

2905 receptov

Raňajky

1033 receptov

Veľkonočné

223 receptov

Večera

3639 receptov

Cestoviny

446 receptov

Šaláty

325 receptov