REKLAMA
Pravý ruský boršč

Pravý ruský boršč

Boršč je tradičná ruská aj ukrajinská polievka. Základom je vývar z mäsa a kostí a tiež zmes osmaženej zeleniny a červenej repy.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
6

Vývar

  • 3 l studená voda Pridané do
  • 600 g bravčové rebrá alebo hovädzie mäso s kosťou Pridané do
  • 12 ks Cibuľa Pridané do
  • 1 ks mrkva Pridané do
  • zeler Pridané do
  • 2 ks bobkový list Pridané do
  • 5 ks celé čierne korenie Pridané do
  • 1 čl soľ Pridané do

Boršč

  • 2 ks cvikla Pridané do
  • 3 ks zemiak Pridané do
  • 2 ks mrkva Pridané do
  • 1 ks Cibuľa Pridané do
  • 2 ks strúčiky cesnaku Pridané do
  • 1 ks bobkový list Pridané do
  • 3 pl paradajkový pretlak Pridané do
  • 12 ks biela kapusta Pridané do
  • 12 ks citrónová šťava Pridané do
  • čierne mleté korenie Pridané do
  • soľ Pridané do
  • kôpor čerstvý Pridané do
  • petržlen Pridané do
REKLAMA

Postup

60 min.
1. Krok

Do hrnca vložíme nakrájanú cibuľu, na hrubo nasekaný zeler, mrkvu a kosti. Taktiež pridáme bobkový list a celé čierne korenie.

Pravý ruský boršč - krok prípravy 1

Zdroj: Youtube

2. Krok

Zeleninu s kosťami zalejeme vodou a osolíme ju. Ak použijeme tlakový hrniec, vývar varíme 30 minút. V prípade, že nemáme tlakový hrniec, vývar varíme 1 a pol hodiny.

Pravý ruský boršč - krok prípravy 1

Zdroj: Youtube

3. Krok

Kapustu zbavíme jadra a nakrájame.

Pravý ruský boršč - krok prípravy 1

Zdroj: Youtube

4. Krok

Repu očistíme a postrúhame.

Pravý ruský boršč - krok prípravy 1

Zdroj: Youtube

5. Krok

Mrkvu očistíme a postrúhame.

Pravý ruský boršč - krok prípravy 1

Zdroj: Youtube

6. Krok

Cibuľu napkrájame na hrubo, zemiaky na väčšie kúsky.

7. Krok

Na panvici necháme roztopiť maslo a orestujeme na ňom zeleninu - mrkvu, cibuľu, rozpučený cesnak.

Pravý ruský boršč - krok prípravy 1

Zdroj: Youtube

8. Krok

Mäso a kosti vyberieme z vývaru a vydličkou ho pomelíme.

Pravý ruský boršč - krok prípravy 1

Zdroj: Youtube

9. Krok

Vývar scedíme so sitkom.

Pravý ruský boršč - krok prípravy 1

Zdroj: Youtube

10. Krok

Keď máme vývar scedený, môžeme pokračovať vo varení boršču. Do čistého vývaru vrátime opäť mäso. Pridáme k nemu repu, zemiaky a paradajkový pretlak. Polievku privedieme k varu.

Pravý ruský boršč - krok prípravy 1

Zdroj: Youtube

11. Krok

Keď boršč začne vrieť, pridáme k nemu kapustu, dusenú zeleninu, osolíme ju a varíme 15 minút.

12. Krok

Pred koncom varenia pridáme ešte citrónovú šťavu, nasekaný kôpor a petržlenovú vňať. Všetko spolu poriadne premiešame.

13. Krok

Boršč podávame s kyslou smotanou a nasekaným kôprom a petržlenovou vňaťou.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov