REKLAMA

Zdroj: meteo021 from Getty Images

Pravá domáca orechovica

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
20
  • 24 vlašské orechy Pridané do
  • 1 l vodka Pridané do
  • 4 klinček Pridané do
  • škorica Pridané do
  • 500 g krupicového cukru Pridané do
  • cukor / med Pridané do
REKLAMA

Postup

20 min.
1. Krok

Orechy zbierame v júni. Dobre ich umyjeme a pokrájame na kolieska. Pri krájaní a prácou so zelenými orechmi, odporúčam používať rukavice, inak budete mať ruky hnedé a je ich problém umyť.

2. Krok

Na nakladanie je vhodný veľký 4L zavárací pohár, kde orechy postupne navrstvíme. Pridáme klinčeky, škoricu a nakoniec zalejeme alkoholom.

3. Krok

Zakryjeme a necháme 6 týždňov lúhovať, najlepšie na slnečnom mieste. Občas je dobré fľašu s obsahom premiešať.

4. Krok

Po 6 týždňoch lúhovania, orechovicu preceďte cez jemné plátno. Orechovicu nalejte do čistého skleneného pohára, pridajte med alebo cukor, rozpustený v čo najmenšom množstve vody a dobre premiešajte. Pohár s orechovicou opäť položte na slnečné miesto na ďalšie cca dva až štyri týždne. Med alebo cukor sa bude postupne rozpúšťať. Občasným premiešaním dosiahneme lepšie rozpúšťanie.

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4182 receptov

Mäsité jedlá

2016 receptov

Dezert

3159 receptov

Raňajky

1171 receptov

Večera

3852 receptov

Mascarpone

291 receptov

Cestoviny

461 receptov