![Poača - Kysnuté pečivo plnené mletým mäsom Poača - Kysnuté pečivo plnené mletým mäsom](https://eu.tastescdn.net/thumbor/vAsM4lTxjh4AhEeCd0-UPYkLoqI=/1050x1050/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/tBikg-Z5N9wQvmXeGJ2m/4469f82902c8dabee288d0006a087c.jpeg)
Poača - Kysnuté pečivo plnené mletým mäsom
Velmi chutné a jednoduché kysnuté pečivo plnené ochuteným mletým mäsom. Toto slané kysnuté cesto som sa naučila od manželovej rodiny. V Turecku sa toto plnené pečivo " Poača" robí velmi často. Plnky si môže každý obmieňať aj podla chuti🙂
Ingrediencie
Cesto
- 1 kg múka
- 5 dl mlieko
- 21⁄2 dl olej
- 42 g droždia
- 2 pl soľ
- 1 kl cukor
- 2 ks bielky
Plnka
- 500 g mleté mäso hovädzie
- 3 paradajka
- 3 paprika
- 1 Cibuľa
- 1 zväzok petržlen
- 25 ml olej
- 11⁄2 pl mletá červená paprika
- 1 kl Isot
- 1 kl Chilli (pulbiber)
- 1⁄2 kl mletej rasce
- Soľ podla chuti
- 1 pl Paradajková pasta/ hustý pretlak
Na vrch
- 2 ks žĺtko
- Černuška/ Nigella
Odporúčané produkty
![Rajo mlieko 3,5%](https://eu.tastescdn.net/thumbor/csRThabHSXH5kkbgbffmAo9yS80=/195x195/sk/partner/486b455c36c18a8e5b4351ebea16a0.png)
Rajo mlieko 3,5%
![Rajo maslo](https://eu.tastescdn.net/thumbor/xpA51y6kFKEFUU2jEUXHfpEDGDU=/195x195/sk/partner/1a270f76916fd1c75bbe8e266e04fc.png)
Rajo maslo
![Rajo smotana na šľahanie 33%](https://eu.tastescdn.net/thumbor/XGXBvvwqeRvL2Nn2acjocp7pFug=/195x195/sk/partner/32b7ccffb3c688daa41bfc818d3f9a.png)
Rajo smotana na šľahanie 33%
![Rajo tvaroh jemný hrudkovitý](https://eu.tastescdn.net/thumbor/pbaJwHscfmja_yZR_ELr-mRpHF0=/195x195/sk/partner/2079de103518f1d658204b4b2d71b7.png)
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Najprv si pripravíme plnku. Nadrobno nakrájanú cibulu, papriky, paradajky a petržlenovú vňať zmiešame s mäsom a ostatnými prísadami. Všetko dobre premiešame a necháme bokom.
V miske si z udaných surovín vypracujeme polomäkké cesto, ktoré necháme 45 minút nakysnúť. Po čase cesto rozdelíme na 20 kusov a ešte raz vymiesime do malých bochníčkov. Zakryjeme a necháme ich 30 minút oddychovať / podkysnúť. Po 30-ich minútach bochníček vyváľkame do podlhovastého tvaru, naplníme plnkou a skrútime do tvaru slimáka. Ukladáme na pekáč s papierom, natrieme vrch žĺtkom a posypeme čiernou rascou. Pečieme na 180°C 30minút, alebo podla svojej rúry🙂
Poača sú výborné, cesto ako aj plnka sú fantasticky chutné🙂 Tieto Poača, alebo ako im my vravíme Ačma sú jedny z našich NAJ. Sú výborné s polievkou, alebo s Ayranom. Deti a manžel si ich berú velmi radi aj na desiatu. A čo je tiež dôležité, že zostanú mäkučké aj na druhý deň. Prajem dobrú chuť!
![Poača - Kysnuté pečivo plnené mletým mäsom - krok prípravy 1 Poača - Kysnuté pečivo plnené mletým mäsom - krok prípravy 1](https://eu.tastescdn.net/thumbor/sTYQVwnbXAmoYu76Q76LhQVAZ-I=/495x495/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/tBikg-Z5N9wQvmXeGJ2m/a25d30226096125c0a8458bdad8b2f.jpeg)
Dalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube
![Poača - Kysnuté pečivo plnené mletým mäsom - krok prípravy 1 Poača - Kysnuté pečivo plnené mletým mäsom - krok prípravy 1](https://eu.tastescdn.net/thumbor/vG8p6sBPG4mmZqGbD8Ss8Tzdqag=/495x495/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/tBikg-Z5N9wQvmXeGJ2m/286452fe7003f9dff881c7576cfbe4.jpeg)