REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/sUhZuIE5cEGCY7ocUAOj/447688f13baf5dfef38a1ed53a1774.jpeg)
Plnené šišky
Moje obľúbené šišky, nadáchané s vanilkovým krémom a za horúca obalené v cukre.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
15
Suroviny
- 500 g hladká múka
- 2 pl kryštálový cukor
- pol kocky droždia
- Štipka soli
- 100 g rozspustené maslo
- 2 vajíčka vanilkový cukor
- 2 pl rum
- 125 ml vlažné mlieko
Nápln
- 1 balík puding vanilkový
- 400 ml mlieko
- 50 g maslo
- 2 pl cukor
Odporúčané produkty

Rajo mlieko 3,5%

Rajo maslo

Rajo smotana na šľahanie 33%

Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
55 min.
Z troška mlieka, cukru a droždia si pripravíme kvások, keď kvások podkysne pridáme ostatné suroviny a vypracujeme vláčne cesto, ktoré necháme cca 45 minút kysnúť na teplom mieste. Vykysnuté prenesieme na pracovnú dosku, vykrajujeme kolieska, ktoré necháme cca 5 min ešte na doske podkysnúť, vyprážame v horúcom oleji. Horúce obaľujeme v zmesi kryštálového cukru a vanilky. Po vychladnutí cukrárským vreckom striekame plnku - na ktorú si uvaríme hustý puding, do ešte horúceho zamiešame maslo a necháme vychladnúť.