REKLAMA

Zdroj: pixabay

Pečený teľací krk s omáčkou

Teľacie mäso s jednoduchou omáčkou.

REKLAMA
Hovädzie mäso: TOP recepty, šťavnaté kombinácie a super nápady

Recept nájdeš v tomto článku

Hovädzie mäso: TOP recepty, šťavnaté kombinácie a super nápady

Ingrediencie

porcií
4

Mäso

  • 700 g teľací krk Pridané do
  • soľ Pridané do
  • mleté čierne korenie Pridané do
  • 3 pl olej Pridané do

OMÁČKA

  • 2 pl olivový olej Pridané do
  • 1 ks šalotky Pridané do
  • 1 strúčik cesnak Pridané do
  • 4 dl hovädzí vývar Pridané do
  • 1 pl maslo Pridané do
  • soľ Pridané do
  • mleté čierne korenie Pridané do
REKLAMA

Postup

90 min.
1. Krok

Predhrejeme si rúru na 200 stupňov.

2. Krok

Mäso vcelku opečieme zo všetkých strán na oleji do hneda, aby sa nám krásne zatiahlo.

3. Krok

Mäso osolíme a okoreníme z každej strany, podlejeme trochou vody, zakryjeme a vložíme do vyhriatej rúry piecť asi na 60 minút. Mäso na posledných pár minút odokryjeme a zapečieme.

4. Krok

V panvičke si rozpálime olivový olej, pridáme najemno nasekanú šalotku a cesnak. Opekáme do hneda. Osolíme a okoreníme podľa chuti. Podlejeme vývarom. Do omáčky vylejeme aj výpek z mäsa. Všetko spolu redukujeme asi 20 miinút.

5. Krok

Omáčku vypneme a do horúcej už len zamiešame maslo. Omáčku môžeme ešte prepasírovať alebo rozmixovať aby bola naozaj jemná.

6. Krok

Upečené mäso nakrájame na plátky a prelejeme omáčkou.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4607 receptov

Mäsité jedlá

2174 receptov

Večera

4312 receptov

Raňajky

1351 receptov

Zaváranie

145 receptov

Cestoviny

519 receptov

Mascarpone

330 receptov