REKLAMA

Zdroj: Timolina from Canva

Pečené mäsové guľky

Chutné a šťavnaté pečené mäsové guľky v paradajkovej omáčke, ktoré sú skvelé ako hlavný chod alebo ako príloha k akýmkoľvek pokrmom.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4

Mäsové guľky

  • 500 g mleté mäso Pridané do
  • 1 kus veľká cibuľa Pridané do
  • 4 kus strúčiky cesnaku Pridané do
  • 1 kus vajce Pridané do
  • 100 g strúhanka Pridané do
  • 1 čl soľ Pridané do
  • 1 čl mleté čierne korenie Pridané do

Omáčka

  • 400 g pasírované paradajky Pridané do
  • 1 kus Cibuľa Pridané do
  • 2 strúčiky cesnaku Pridané do
  • 1 čl oregano Pridané do
  • 1 čl bazalka Pridané do
  • 1 čl červená paprika Pridané do
REKLAMA

Postup

60 min.
1. Krok

Predhrejte rúru na 190°C.

2. Krok

Cibulu a cesnak nakrájajte nadrobno a premiešajte s mletým mäsom, vajcom, strúhankou, soľou a korením.

3. Krok

Zmes dobre premiešajte a vytvorte malé guľôčky.

4. Krok

Guľky dajte na plech vystlaný papierom na pečenie a pečte 15-20 minút, alebo kým nebudú pečené.

5. Krok

Zatiaľ čo sú guľky v rúre, pripravte omáčku. Na panvici orestujte cibuľu a cesnak, pridajte pasované paradajky a korenie. Nechajte variť 15 minút.

6. Krok

Mäsové guľky z rúry dajte do omáčky a nechajte dusiť ešte 10 minút. Podávajte horúce.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Vianočné

271 receptov

Obed

4999 receptov

Mäsité jedlá

2300 receptov

Dezert

3878 receptov

Pre diabetikov

632 receptov

Kuracie mäso

803 receptov

Večera

4721 receptov

Na panvici

1290 receptov