REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/TV4nuqYzZQHRJ8K22r1_/57c3a309f526375bde59c3d8bb7377.jpeg)
Zdroj: monkeybusinessimages from Canva
Pečené jahňacie stehno s cesnakom a rozmarínom
Toto chutné a aromatické jahňacie stehno je pečené do zlatista s cesnakom a rozmarínom.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 1 ks jahňacie stehno
- 5 ks cesnak
- 2 vetvičky rozmarín
- 2 Lyžice olivový olej
- morská soľ
- čierne korenie
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
120 min.
1. Krok
Predhrejte rúru na 200 stupňov Celsia.
2. Krok
Jahňacie stehno umyte a očistite. Cesnak olúpte a rozmarín opláchnite.
3. Krok
V malej nádobe zmiešajte olivový olej, rozdrvený cesnak, nasekaný rozmarín, soľ a korenie.
4. Krok
Touto zmesou natrite jahňacie stehno zo všetkých strán.
5. Krok
Jahňacie stehno vložte do pekáča, prípadne na plech.
6. Krok
Stehno pečte v rúre približne 2 hodiny alebo pokým teplomer ukáže teplotu 70 stupňov Celsia.
7. Krok
Upečené jahňacie stehno nechajte 10-15 minút odstáť, potom ho môžete nakrájať a servírovať.