REKLAMA

Zdroj: monkeybusinessimages from Canva

Pečené jahňacie stehno s cesnakom a rozmarínom

Toto chutné a aromatické jahňacie stehno je pečené do zlatista s cesnakom a rozmarínom.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 1 ks jahňacie stehno Pridané do
  • 5 ks cesnak Pridané do
  • 2 vetvičky rozmarín Pridané do
  • 2 Lyžice olivový olej Pridané do
  • morská soľ Pridané do
  • čierne korenie Pridané do
REKLAMA

Postup

120 min.
1. Krok

Predhrejte rúru na 200 stupňov Celsia.

2. Krok

Jahňacie stehno umyte a očistite. Cesnak olúpte a rozmarín opláchnite.

3. Krok

V malej nádobe zmiešajte olivový olej, rozdrvený cesnak, nasekaný rozmarín, soľ a korenie.

4. Krok

Touto zmesou natrite jahňacie stehno zo všetkých strán.

5. Krok

Jahňacie stehno vložte do pekáča, prípadne na plech.

6. Krok

Stehno pečte v rúre približne 2 hodiny alebo pokým teplomer ukáže teplotu 70 stupňov Celsia.

7. Krok

Upečené jahňacie stehno nechajte 10-15 minút odstáť, potom ho môžete nakrájať a servírovať.

Podobné recepty

Recept na bažanta s zemiakovou kašou

Tradičné jesenné jedlo, bažant, je v tomto recepte pripravený jednoducho a zároveň elegantne. Vták je naplnený čerstvými bylinkami a korením a pečený v rúre, kým nie je mäkký a šťavnatý. Podávajte toto jedlo so zemiakovou kašou a dusenou zeleninou pre výdatné a hrejivé jedlo.

Pečené bravčové mäso v marináde

Vkusné a šťavnaté bravčové mäso marinované v aromatickej a korenistej marináde a opečené do zlatista. Tento recept je ideálny na rodinnú večeru alebo na špeciálne príležitosti.

Pomaly pečená porchetta s bylinkovou omáčkou

Chrumkavá a pomaly pečená porchetta je v podstate roláda z bravčového boku bez kosti s kožou. Bylinková omáčku jej dodáva lahodnú a výraznú chuť.

Pečené morčacie stehno

Chutné pečené morčacie stehno. Podávať ho môžeme so zeleninovým šalátom, ryžou alebo varenými zemiakmi.

Jahňacie stehno

Luxusné pečené jahňacie stehno.

Živánska v alobale

Najlepšia živánska v alobale. Recept z kategórie všetko v jednom hrnci.

Kuracie mäso v gyros marináde

Všetko z jedného plechu, pečené v rúre

Pečené hovädzie mäso so zemiakmi

Pečené hovädzie mäso so zemiakmi je jedlo, ktoré je výživné a chutné. Ideálna voľba pre rodinný obed, ktorý si zamiluje každý milovník mäsa.

Podobné recepty

Recept na bažanta s zemiakovou kašou

Tradičné jesenné jedlo, bažant, je v tomto recepte pripravený jednoducho a zároveň elegantne. Vták je naplnený čerstvými bylinkami a korením a pečený v rúre, kým nie je mäkký a šťavnatý. Podávajte toto jedlo so zemiakovou kašou a dusenou zeleninou pre výdatné a hrejivé jedlo.

Pečené bravčové mäso v marináde

Vkusné a šťavnaté bravčové mäso marinované v aromatickej a korenistej marináde a opečené do zlatista. Tento recept je ideálny na rodinnú večeru alebo na špeciálne príležitosti.

Pomaly pečená porchetta s bylinkovou omáčkou

Chrumkavá a pomaly pečená porchetta je v podstate roláda z bravčového boku bez kosti s kožou. Bylinková omáčku jej dodáva lahodnú a výraznú chuť.

Pečené morčacie stehno

Chutné pečené morčacie stehno. Podávať ho môžeme so zeleninovým šalátom, ryžou alebo varenými zemiakmi.

Jahňacie stehno

Luxusné pečené jahňacie stehno.

Živánska v alobale

Najlepšia živánska v alobale. Recept z kategórie všetko v jednom hrnci.

Kuracie mäso v gyros marináde

Všetko z jedného plechu, pečené v rúre

Pečené hovädzie mäso so zemiakmi

Pečené hovädzie mäso so zemiakmi je jedlo, ktoré je výživné a chutné. Ideálna voľba pre rodinný obed, ktorý si zamiluje každý milovník mäsa.

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4156 receptov

Mäsité jedlá

2004 receptov

Dezert

3139 receptov

Raňajky

1156 receptov

Mascarpone

289 receptov

Večera

3823 receptov

Cestoviny

458 receptov