REKLAMA
Pečené bavorské koleno

Pečené bavorské koleno

Výborné bavorské pečené koleno. Klasický recept.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 2 ks bravčové koleno Pridané do
  • 200 g soľ Pridané do
  • 2 l voda Pridané do
  • 1 čl sušený majorán Pridané do
  • 2 bobkové listy Pridané do
  • 1 čl pimiento Pridané do
  • 1 čl mleté čierne korenie Pridané do
  • 1 čl koriander Pridané do
  • 1 čl borievky Pridané do
  • 4 strúčiky cesnaku Pridané do
  • 2 mrkiev Pridané do
  • 2 čl cukor Pridané do
  • 4 čl olej Pridané do
  • 4 pl Med Pridané do
  • 3 čl plnotučná horčica Pridané do
REKLAMA

Postup

180 min.
1. Krok

Najskôr si vo vode roztopíme soľ. Vznikne nám soľný roztok v ktorom necháme kolená úplne ponorené aspoň 1 až 3 dní luhovať v chladničke. Počas tejto doby ich možeme aspoň raz pretočiť.

Pečené bavorské koleno - krok prípravy 1

Zdroj: Youtube

2. Krok

Teraz môžeme koleno vybrať a umyť. Vložíme si ho do hrnca zalejeme vodou a dáme variť. Keď sa nám na vrchu vytvorí pena, zoberieme ju a teraz môžeme pridať všetky koreniny a očistenú zeleninu. Takto varíme koleno aspoň 2 hodiny. Aby sa nám začala koža oddeľovať.

Pečené bavorské koleno - krok prípravy 1

Zdroj: Youtube

3. Krok

V malej miske si prirpavíme marinádu. Zmiešame len med, olej a horčicu. Poriadne premiešame.

Pečené bavorské koleno - krok prípravy 1

Zdroj: Youtube

4. Krok

Kolená si dáme na rošt a potrieme ich z každej strany marinádou. Dáme ich do vyhriatej rúry na 220 stupňov a zapečieme ich zhruba 20 minút.

Pečené bavorské koleno - krok prípravy 1

Zdroj: Youtube

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov