Pečené bavorské koleno

VIDEORECEPT Pečené bavorské koleno

REKLAMA

Výborné bavorské pečené koleno. Klasický recept.

  • 180Minút
  • 4Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 2 ks bravčové koleno Pridané do
  • 200 g soľ Pridané do
  • 2 l voda Pridané do
  • 1 čl sušený majorán Pridané do
  • 2 bobkové listy Pridané do
  • 1 čl nové korenie Pridané do
  • 1 čl čierne korenie Pridané do
  • 1 čl koriander Pridané do
  • 1 čl borievky Pridané do
  • 4 strúčiky cesnaku Pridané do
  • 2 cibule Pridané do
  • 2 mrkvy Pridané do
  • 2 čl cukor Pridané do
  • 4 čl olej Pridané do
  • 4 pl med Pridané do
  • 3 čl plnotučná horčica Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Najskôr si vo vode roztopíme soľ. Vznikne nám soľný roztok v ktorom necháme kolená úplne ponorené aspoň 1 až 3 dní luhovať v chladničke. Počas tejto doby ich možeme aspoň raz pretočiť.

Pečené bavorské koleno - krok prípravy 1

Zdroj: Youtube

2. Krok

Teraz môžeme koleno vybrať a umyť. Vložíme si ho do hrnca zalejeme vodou a dáme variť. Keď sa nám na vrchu vytvorí pena, zoberieme ju a teraz môžeme pridať všetky koreniny a očistenú zeleninu. Takto varíme koleno aspoň 2 hodiny. Aby sa nám začala koža oddeľovať.

Pečené bavorské koleno - krok prípravy 2

Zdroj: Youtube

3. Krok

V malej miske si prirpavíme marinádu. Zmiešame len med, olej a horčicu. Poriadne premiešame.

Pečené bavorské koleno - krok prípravy 3

Zdroj: Youtube

4. Krok

Kolená si dáme na rošt a potrieme ich z každej strany marinádou. Dáme ich do vyhriatej rúry na 220 stupňov a zapečieme ich zhruba 20 minút.

Pečené bavorské koleno - krok prípravy 4

Zdroj: Youtube

Podobné recepty

Najlepšie pečené údené koleno - recept
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Najlepšie pečené údené koleno - recept

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2

Domáca huspenina

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2
Rýchla živanska v rure
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Rýchla živanska v rure

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Medovo-horčicové kuracie stripsy s pomarančovo-zeleninovým šalátom

Recepty na chudnutie
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Pečené bravčové rebrá
Recept od prémiového používateľa
Grilované rebierka s medom
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Grilované rebierka s medom

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Mäsové guličky alá Ikea
Fotorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Mäsové guličky alá Ikea

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Podobné recepty

Najlepšie pečené údené koleno - recept
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Najlepšie pečené údené koleno - recept

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2

Domáca huspenina

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2
Rýchla živanska v rure
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Rýchla živanska v rure

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Medovo-horčicové kuracie stripsy s pomarančovo-zeleninovým šalátom

Recepty na chudnutie
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Pečené bravčové rebrá
Recept od prémiového používateľa
Grilované rebierka s medom
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Grilované rebierka s medom

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Mäsové guličky alá Ikea
Fotorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Mäsové guličky alá Ikea

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Top kategórie

Obed

1102 receptov

Mäsité jedlá

457 receptov

Lacné jedlá

626 receptov

Kuracie mäso

185 receptov

Dezert

845 receptov

Večera

951 receptov

Raňajky

422 receptov

Pečivo

130 receptov
Recipe author image lucia.priedhorska

Pečené bavorské koleno

Výborné bavorské pečené koleno. Klasický recept.

180
Minút
4
Počet porcií
Recipe main image
Postup
1. Krok

Najskôr si vo vode roztopíme soľ. Vznikne nám soľný roztok v ktorom necháme kolená úplne ponorené aspoň 1 až 3 dní luhovať v chladničke. Počas tejto doby ich možeme aspoň raz pretočiť.

2. Krok

Teraz môžeme koleno vybrať a umyť. Vložíme si ho do hrnca zalejeme vodou a dáme variť. Keď sa nám na vrchu vytvorí pena, zoberieme ju a teraz môžeme pridať všetky koreniny a očistenú zeleninu. Takto varíme koleno aspoň 2 hodiny. Aby sa nám začala koža oddeľovať.

3. Krok

V malej miske si prirpavíme marinádu. Zmiešame len med, olej a horčicu. Poriadne premiešame.

4. Krok

Kolená si dáme na rošt a potrieme ich z každej strany marinádou. Dáme ich do vyhriatej rúry na 220 stupňov a zapečieme ich zhruba 20 minút.

Ingrediencie
2 ks
bravčové koleno
200 g
soľ
2 l
voda
1 čl
sušený majorán
2
bobkové listy
1 čl
nové korenie
1 čl
čierne korenie
1 čl
koriander
1 čl
borievky
4
strúčiky cesnaku
2
cibule
2
mrkvy
2 čl
cukor
4 čl
olej
4 pl
med
3 čl
plnotučná horčica