REKLAMA
Pečené bavorské koleno

Pečené bavorské koleno

Výborné bavorské pečené koleno. Klasický recept.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 2 ks bravčové koleno Pridané do
  • 200 g soľ Pridané do
  • 2 l voda Pridané do
  • 1 čl sušený majorán Pridané do
  • 2 bobkové listy Pridané do
  • 1 čl pimiento Pridané do
  • 1 čl mleté čierne korenie Pridané do
  • 1 čl koriander Pridané do
  • 1 čl borievky Pridané do
  • 4 strúčiky cesnaku Pridané do
  • 2 mrkiev Pridané do
  • 2 čl cukor Pridané do
  • 4 čl olej Pridané do
  • 4 pl med Pridané do
  • 3 čl plnotučná horčica Pridané do
REKLAMA

Postup

180 min.
1. Krok

Najskôr si vo vode roztopíme soľ. Vznikne nám soľný roztok v ktorom necháme kolená úplne ponorené aspoň 1 až 3 dní luhovať v chladničke. Počas tejto doby ich možeme aspoň raz pretočiť.

Pečené bavorské koleno - krok prípravy 1

Zdroj: Youtube

2. Krok

Teraz môžeme koleno vybrať a umyť. Vložíme si ho do hrnca zalejeme vodou a dáme variť. Keď sa nám na vrchu vytvorí pena, zoberieme ju a teraz môžeme pridať všetky koreniny a očistenú zeleninu. Takto varíme koleno aspoň 2 hodiny. Aby sa nám začala koža oddeľovať.

Pečené bavorské koleno - krok prípravy 1

Zdroj: Youtube

3. Krok

V malej miske si prirpavíme marinádu. Zmiešame len med, olej a horčicu. Poriadne premiešame.

Pečené bavorské koleno - krok prípravy 1

Zdroj: Youtube

4. Krok

Kolená si dáme na rošt a potrieme ich z každej strany marinádou. Dáme ich do vyhriatej rúry na 220 stupňov a zapečieme ich zhruba 20 minút.

Pečené bavorské koleno - krok prípravy 1

Zdroj: Youtube

Podobné recepty

Adri1017
Adri1017
Náhľad receptu Grilované koleno
Videorecept

Grilované koleno

Tradičný nemecký recept na grilované bravčové koleno

Najlepšie pečené údené koleno - recept

Pomaly pečené bravčové koleno

Pečené koleno na čiernom pive

Recept na pečené bravčové koleno na pive

Domáca huspenina

Toto jedlo sa varí odpradávna,je nielenže dobré ale aj zdravé.Je veľa receptov naň,,toto je môj jednoduchý.

Domáca huspenina

Fazuľový prívarok s domácu sekanou

Prívarky sú obľúbené a tento patrí k obľúbeným tiež .Najlepší je z veľkej fazule.

Pomaly pečené bravčové pliecko

Toto recept je jednou z najtradičnejších metód prípravy bravčového mäsa. Pomalé pečenie v rúre poskytuje mäsu možnosť stať sa jemným a šťavnatým, pričom ho obohatí o skvelé a pikantné chute. Mäso je výborné konzumovať s omáčkou, zemiakovým pyré alebo s grilovanou zeleninou. Pokiaľ radi experimentujete s chuťami, pridajte do marinády na mäso podľa vlastnej chuti aj iné korenie.

Hovädzí Bourguignon

Boeuf Bourguignon je francúzska tradičná špecialita pomaly pečeného hovädzieho, vyskúšajte.

Podobné recepty

Adri1017
Adri1017
Náhľad receptu Grilované koleno
Videorecept

Grilované koleno

Tradičný nemecký recept na grilované bravčové koleno

Najlepšie pečené údené koleno - recept

Pomaly pečené bravčové koleno

Pečené koleno na čiernom pive

Recept na pečené bravčové koleno na pive

Domáca huspenina

Toto jedlo sa varí odpradávna,je nielenže dobré ale aj zdravé.Je veľa receptov naň,,toto je môj jednoduchý.

Domáca huspenina

Fazuľový prívarok s domácu sekanou

Prívarky sú obľúbené a tento patrí k obľúbeným tiež .Najlepší je z veľkej fazule.

Pomaly pečené bravčové pliecko

Toto recept je jednou z najtradičnejších metód prípravy bravčového mäsa. Pomalé pečenie v rúre poskytuje mäsu možnosť stať sa jemným a šťavnatým, pričom ho obohatí o skvelé a pikantné chute. Mäso je výborné konzumovať s omáčkou, zemiakovým pyré alebo s grilovanou zeleninou. Pokiaľ radi experimentujete s chuťami, pridajte do marinády na mäso podľa vlastnej chuti aj iné korenie.

Hovädzí Bourguignon

Boeuf Bourguignon je francúzska tradičná špecialita pomaly pečeného hovädzieho, vyskúšajte.

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4013 receptov

Mäsité jedlá

1951 receptov

Mascarpone

276 receptov

Dezert

2962 receptov

Večera

3695 receptov

Raňajky

1066 receptov

Cestoviny

452 receptov

Šaláty

326 receptov