REKLAMA

Zdroj: arfo from Getty Images

Pečená krkovička v celku na pive

Pečená krkovička je jedným z najchutnejších kusov bravčového mäsa. Pripravená v celku na pive, je šťavnatá, mäkká a plná chutí. To všetko zaobalené do krásnej zlato-hnedej kôrky, ktorá sa na pive vytvorí.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
8
  • 1 ks krkovička v celku Pridané do
  • 2 ks Cibuľa Pridané do
  • 4 ks cesnak Pridané do
  • 1 ks pivo Pridané do
  • 2 čajové lyžičky soľ Pridané do
  • 1 čajová lyžička mleté čierne korenie Pridané do
REKLAMA

Postup

120 min.
1. Krok

Krkovičku opláchneme a osušíme. Potom ju z oboch strán osolíme a okoreníme.

2. Krok

Cibuľu a cesnak olúpeme a nakrájame na plátky.

3. Krok

Na panvici rozpálime trochu oleja a krkovičku na ňom z oboch strán opečieme, aby na nej vznikla pekná kôrka.

4. Krok

Krkovičku vyberieme z panvice a vložíme ju do pekáča. Pridáme nakrájanú cibuľu a cesnak a zalejeme pivom.

5. Krok

Pekáč vložíme do predhriatej rúry na 180 stupňov a pečieme približne dve hodiny. Počas pečenia mäso z času na čas potrieme pvom, ktoré sa vypeká.

6. Krok

Hotovú krkovičku vyberieme z rúry a necháme ju chvíľu odpočinúť, potom ju nakrájame a servírujeme.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov