Pappa al pomodoro

REKLAMA

Toskánsku paradajkovú polievku varím vždy, keď sa potrebujem zbaviť starého chleba.

  • 35Minút
  • 4Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 500 g paradajok Pridané do
  • cibule Pridané do
  • 2 strúčiky cesnaku Pridané do
  • 200 g staršieho chleba Pridané do
  • hrsť čerstvej bazalky Pridané do
  • 500 ml zeleninového vývaru Pridané do
  • 2 pl olivového oleja Pridané do
  • soľ a mleté čierne korenie Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Paradajky vložíme do hrnca s vriacou vodou a varíme ich dovtedy, kým im nepraskne šupka

2. Krok

Nadrobno si nakrájame cesnak a cibuľu

3. Krok

Paradajky ošúpeme, rozpolíme a vydlabeme z nich vodnatý stred

4. Krok

Do väčšieho hrnca si dáme olivový olej a popražíme v ňom na malom ohni 1 minútu cesnak a cibuľu

5. Krok

Pridáme nadrobno nakrájané paradajky a s vareškou ich trochu popučíme

6. Krok

Pridáme natrhané bazalkové listy a varíme 15 minút na slabom ohni, občas premiešame

7. Krok

Medzičasom si nakrájame starší chlieb na najtenšie plátky ako dokážeme a rozkrájame ho na menšie kúsky

8. Krok

Pridáme do hrnca, postupne prilievame vývar a miešame, kým sa nám chlebík začne rozpúšťať – varíme ďalších 20 minút na slabom plameni za občasného miešania

9. Krok

Podľa potreby a želanej konistenie prilievame vývar (pozn. táto polievka má byť veľmi hustá, až takej kašovej konzistencie)

10. Krok

Nakoniec dochutíme soľou a mletým čiernym korením

11. Krok

Podávame v miske, ozdobené čerstvými lístkami bazalky a pokvapkané olivovým olejom

Ohodnoť recept

0 / 255
Upload
Pridať fotografiu

Hodnotenia (1)

5.0

je to dobrota, je z kuchyne našich mamičiek a starých mám :-)

Podobné recepty

Minestrone s parmezánovými lupienkami
Recept od prémiového používateľa
4.7
Hodnotenie: 4.7/5
Počet hodnotení: 10

Minestrone s parmezánovými lupienkami

4.7
Hodnotenie: 4.7/5
Počet hodnotení: 10
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2

"Slovenská" paradajková

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2
Lahodná brokolicovo-hrášková polievka
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Lahodná brokolicovo-hrášková polievka

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Paradajková polievka s kokosovou smotanou

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 3

Žlté kuracie kari

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 3
Krémové cuketové cestoviny
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Krémové cuketové cestoviny

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Podobné recepty

Minestrone s parmezánovými lupienkami
Recept od prémiového používateľa
4.7
Hodnotenie: 4.7/5
Počet hodnotení: 10

Minestrone s parmezánovými lupienkami

4.7
Hodnotenie: 4.7/5
Počet hodnotení: 10
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2

"Slovenská" paradajková

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2
Lahodná brokolicovo-hrášková polievka
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Lahodná brokolicovo-hrášková polievka

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Paradajková polievka s kokosovou smotanou

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 3

Žlté kuracie kari

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 3
Krémové cuketové cestoviny
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Krémové cuketové cestoviny

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Top kategórie

Obed

789 receptov

Dezert

670 receptov

Raňajky

328 receptov

Mäsité jedlá

324 receptov

Večera

676 receptov

Kuracie mäso

147 receptov

Lacné jedlá

480 receptov
Recipe author image David719

Pappa al pomodoro

Toskánsku paradajkovú polievku varím vždy, keď sa potrebujem zbaviť starého chleba.

35
Minút
4
Počet porcií
Recipe main image
Postup
1. Krok

Paradajky vložíme do hrnca s vriacou vodou a varíme ich dovtedy, kým im nepraskne šupka

2. Krok

Nadrobno si nakrájame cesnak a cibuľu

3. Krok

Paradajky ošúpeme, rozpolíme a vydlabeme z nich vodnatý stred

4. Krok

Do väčšieho hrnca si dáme olivový olej a popražíme v ňom na malom ohni 1 minútu cesnak a cibuľu

5. Krok

Pridáme nadrobno nakrájané paradajky a s vareškou ich trochu popučíme

6. Krok

Pridáme natrhané bazalkové listy a varíme 15 minút na slabom ohni, občas premiešame

7. Krok

Medzičasom si nakrájame starší chlieb na najtenšie plátky ako dokážeme a rozkrájame ho na menšie kúsky

8. Krok

Pridáme do hrnca, postupne prilievame vývar a miešame, kým sa nám chlebík začne rozpúšťať – varíme ďalších 20 minút na slabom plameni za občasného miešania

9. Krok

Podľa potreby a želanej konistenie prilievame vývar (pozn. táto polievka má byť veľmi hustá, až takej kašovej konzistencie)

10. Krok

Nakoniec dochutíme soľou a mletým čiernym korením

11. Krok

Podávame v miske, ozdobené čerstvými lístkami bazalky a pokvapkané olivovým olejom

Ingrediencie
500 g
paradajok
cibule
2 strúčiky
cesnaku
200 g
staršieho chleba
hrsť
čerstvej bazalky
500 ml
zeleninového vývaru
2 pl
olivového oleja
soľ a mleté čierne korenie