REKLAMA

Pappa al pomodoro

Toskánsku paradajkovú polievku varím vždy, keď sa potrebujem zbaviť starého chleba.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 500 g paradajok Pridané do
  • 2 strúčiky cesnak Pridané do
  • 200 g staršieho chleba Pridané do
  • Hŕstka čerstvej bazalky Pridané do
  • 500 ml zeleninový bujón Pridané do
  • 2 pl olivového oleja Pridané do
  • soľ a mleté čierne korenie Pridané do
REKLAMA

Postup

35 min.
1. Krok

Paradajky vložíme do hrnca s vriacou vodou a varíme ich dovtedy, kým im nepraskne šupka

2. Krok

Nadrobno si nakrájame cesnak a cibuľu

3. Krok

Paradajky ošúpeme, rozpolíme a vydlabeme z nich vodnatý stred

4. Krok

Do väčšieho hrnca si dáme olivový olej a popražíme v ňom na malom ohni 1 minútu cesnak a cibuľu

5. Krok

Pridáme nadrobno nakrájané paradajky a s vareškou ich trochu popučíme

6. Krok

Pridáme natrhané bazalkové listy a varíme 15 minút na slabom ohni, občas premiešame

7. Krok

Medzičasom si nakrájame starší chlieb na najtenšie plátky ako dokážeme a rozkrájame ho na menšie kúsky

8. Krok

Pridáme do hrnca, postupne prilievame vývar a miešame, kým sa nám chlebík začne rozpúšťať – varíme ďalších 20 minút na slabom plameni za občasného miešania

9. Krok

Podľa potreby a želanej konistenie prilievame vývar (pozn. táto polievka má byť veľmi hustá, až takej kašovej konzistencie)

10. Krok

Nakoniec dochutíme soľou a mletým čiernym korením

11. Krok

Podávame v miske, ozdobené čerstvými lístkami bazalky a pokvapkané olivovým olejom

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4726 receptov

Mäsité jedlá

2219 receptov

Kuracie mäso

778 receptov

Dezert

3629 receptov

Na panvici

1221 receptov

Vianočné

243 receptov

Mascarpone

338 receptov

Pre diabetikov

633 receptov