REKLAMA

Zdroj: Canva

Papoutsakia

Papoutsakia alebo grécke baklažány plnené mletým mäsom.

REKLAMA
Vychýrené grécke jedlá: Takto lákavo vyzerá grécke kulinárske majstrovstvo!

Recept nájdeš v tomto článku

Vychýrené grécke jedlá: Takto lákavo vyzerá grécke kulinárske majstrovstvo!

Ingrediencie

porcií
4
  • 4 ks velké baklažány Pridané do
  • 500 g mletého hovädzieho mäsa Pridané do
  • 2 ks veľké cibule Pridané do
  • 3 strúčiky cesnaku Pridané do
  • 400 g rajčín Pridané do
  • 100 ml bieleho vína Pridané do
  • 100 g feta Pridané do
  • 1 lyžička cukru Pridané do
  • oregano Pridané do
  • bazalka Pridané do
  • soľ a korenie podľa chuti Pridané do
  • olivový olej Pridané do
REKLAMA

Postup

70 min.
1. Krok

Najprv si pripravíme baklažány. Umyjeme ich, odrežeme vrch a nakrájame na polovicu. Vydlabeme stred a potrieme ich olivovým olejom. Baklažány pečieme v rúre asi 20 minút pri 200 °C.

2. Krok

Cibuľu a cesnak nakrájame na kúsky a opražíme ju s olejom.

3. Krok

K cibuli pridáme mleté mäso a necháme ho dusiť, kým nie je úplne mäkké.

4. Krok

Následne do mäsa pridáme rajčiny, biele víno, oregano, bazalku, morskú soľ a mleté čierne korenie. Túto zmes varíme na malom ohni ešte asi 15 minút.

5. Krok

Hotovú plnku rovnomerne naplníme do baklažánov.

6. Krok

Naplnené baklažány posypeme nakrájaným syrom feta a dáme do rúry zapiecť na 15-20 min.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4939 receptov

Lacné jedlá

1546 receptov

Mäsité jedlá

2278 receptov

Kuracie mäso

796 receptov

Dezert

3822 receptov

Nátierky

336 receptov