REKLAMA

Nepečená jablčná torta na plechu

Retro dezert plný ovocia a sušienok, ktorý milujú nielen deti

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
12
  • 1 kg jabĺk Pridané do
  • 300 ml voda Pridané do
  • 90 g cukru krupica Pridané do
  • 1 bal vanilkového cukru Pridané do
  • 2 ks vanilkový puding Pridané do
  • 12 lyžíc vody Pridané do
  • 12 lyžičky škorice Pridané do
  • 1 Lyžice citrónovej šťavy Pridané do
  • 2 balenia hranatých maslových sušienok Pridané do
  • 2 smotany tégliky na šľahanie Pridané do
  • 40 g cukru múčka Pridané do
  • 2 Lyžice kakaa Pridané do
REKLAMA

Postup

40 min.
1. Krok

Pekáčik (20x30cm) vyložte potravinárskou fóliou . Jablká umyte, zbavte nejedlých častí a nakrájajte na menšie kusy (šupky môžete ponechať). Potom ich vložte do hrnca a rozvarte ich s 300 ml vody a s vanilkovým aj krupicovým cukrom.

2. Krok

Pudingový prášok zmiešajte s 12 lyžicami vody, rozvarené jablká rozmixujte ponorným mixérom a vlejte k nim pripravenú pudingovú zmes. Pridajte škoricu s citrónovou šťavou a všetko za stáleho miešania povarte do zhustnutia. Jablkovú zmes zložte z ohňa.

3. Krok

Na dno pekáčika dajte vrstvu sušienok, prelejte ju jablkovým rozvarom a postup opakujte, kým nevyužijete všetky suroviny (vychádzajú 3 vrstvy sušienok). Tortu nechajte úplne vychladnúť a potom vložte na pár hodín stuhnúť do chladničky.

4. Krok

Pred servírovaním ušľahajte šľahačku spoločne s práškovým cukrom a pomocou cukrárskeho vrecka ju nastriekajte na tortu. Posypte kakaom a môžete krájať rezy.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4945 receptov

Lacné jedlá

1546 receptov

Mäsité jedlá

2281 receptov

Kuracie mäso

798 receptov

Česká

198 receptov

Cestoviny

553 receptov

Raňajky

1532 receptov

Dezert

3826 receptov