:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/ogD2UL67ydVltYY5tUMM/a1333c59ba5b0be19d8fd299e6eb7e.jpeg)
Nepečená jablčná torta na plechu
Retro dezert plný ovocia a sušienok, ktorý milujú nielen deti
Ingrediencie
- 1 kg jabĺk
- 300 ml voda
- 90 g cukru krupica
- 1 bal vanilkového cukru
- 2 ks vanilkový puding
- 12 lyžíc vody
- 1⁄2 lyžičky škorice
- 1 Lyžice citrónovej šťavy
- 2 balenia hranatých maslových sušienok
- 2 smotany tégliky na šľahanie
- 40 g cukru múčka
- 2 Lyžice kakaa
Najnovšie letáky
Postup
Pekáčik (20x30cm) vyložte potravinárskou fóliou . Jablká umyte, zbavte nejedlých častí a nakrájajte na menšie kusy (šupky môžete ponechať). Potom ich vložte do hrnca a rozvarte ich s 300 ml vody a s vanilkovým aj krupicovým cukrom.
Pudingový prášok zmiešajte s 12 lyžicami vody, rozvarené jablká rozmixujte ponorným mixérom a vlejte k nim pripravenú pudingovú zmes. Pridajte škoricu s citrónovou šťavou a všetko za stáleho miešania povarte do zhustnutia. Jablkovú zmes zložte z ohňa.
Na dno pekáčika dajte vrstvu sušienok, prelejte ju jablkovým rozvarom a postup opakujte, kým nevyužijete všetky suroviny (vychádzajú 3 vrstvy sušienok). Tortu nechajte úplne vychladnúť a potom vložte na pár hodín stuhnúť do chladničky.
Pred servírovaním ušľahajte šľahačku spoločne s práškovým cukrom a pomocou cukrárskeho vrecka ju nastriekajte na tortu. Posypte kakaom a môžete krájať rezy.