REKLAMA
   
Najlepšia paradajková omáčka
Najlepšia paradajková omáčka, ktorá je jednoduchá na prípravu a na jej prípravu vám stačí len niekoľko základných ingrediencií. Túto omáčku môžete použiť na špagety, cestoviny, pizzu, do polievky alebo aj k mäsu.
      REKLAMA
   
Ingrediencie
porcií  
4
 - 2 plechy paradajok
 - 4 strúčiky cesnaku
 - 3 Lyžice olivového oleja
 - 1 ks cibuľu
 - 1 ks červenú papriku
 - cukor
 - soľ a čierne korenie
 - bazalka, oregano a tymián podľa chuti
 
Najnovšie letáky
      REKLAMA
   
Postup
 40 min.
1. Krok 
  Paradajky omyjeme a nakrájame na menšie kúsky. Cibuľu olúpeme a nakrájame nadrobno, rovnako aj cesnak a papriku.
2. Krok 
  Na panvici rozpálime olivový olej a pridáme na ňu cesnak, cibuľu a papriku. Pri nízkej teplote všetko restujeme asi 10 minút.
3. Krok 
  Potom pridáme nakrájané paradajky, cukor, soľ, korenie a bylinky. Všetko premiešame a necháme dusiť asi 20-30 minút.
4. Krok 
  Hotovú omáčku môžete zmixovať mixérom na hladkú konzistenciu alebo podávať bez zmixovania.