REKLAMA

Zdroj: FB- mňamky - recepty

Najlepší zajačí perkelt

Recept na zajačí perkelt so smotanou

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 1 ks králik Pridané do
  • 1 ks veľká cibuľa Pridané do
  • 112 dcl olej Pridané do
  • 2 Lyžice sladkej pariky Pridané do
  • 2 ks bobkový list Pridané do
  • Úplný čierne korenie aj mleté Pridané do
  • 3 strúčiky cesnak Pridané do
  • soľ Pridané do
  • chilli paprička Pridané do
  • 1 ks paradajkový pretlak Pridané do
  • 2 Lyžice múka Pridané do
  • maslo Pridané do
  • 112 dcl sladká smotana Pridané do
REKLAMA

Postup

75 min.
1. Krok

Vyčistime a umyjeme si králika, ktorého nakrájame na menšie kúsky. Králika osolíme, posypeme sladkou paprikou.

2. Krok

Cibuľu očistíme a nakrájame na drobno.

3. Krok

V rozohriatom oleji prudko opečieme kúsky mäsa. Vyberieme ho a pridáme do výpeku cibuľu ktorú necháme speniť. Pridáme trošku chilli. Potom vložíme králika, zalejeme vodou tak, aby bol ponorený.

4. Krok

Pridáme korenie, polovicu sladkej mletej papriky a cesnak podľa chuti. Pridáme ešte paradajkový pretlak alebo trocha paprikovej pasty. Prikryjeme pokrievkou a za občasného premiešania necháme asi 90 minút dusiť. Ak je treba počas dusenia prilievame vodu a dosolíme.

5. Krok

V smotane si rozrobíme hladkú múku a pridáme cez sitko k mäsu. Necháme ešte 10 minút variť.

6. Krok

Podávame s maslovými haluškami alebo cestovinou. Dobrú chuť !

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov