REKLAMA

Zdroj: Canva

Najlepší guláš z diviaka

Najlepší kotlíkový guláš z diviaka aký som kedy jedla. Recept je na 10 litrový kotol.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
10
  • 3 kg diviak Pridané do
  • 2 kg Cibuľa Pridané do
  • 400 g sušené brusnice Pridané do
  • 400 g bravčová masť Pridané do
  • 500 g huba Pridané do
  • 10 ks pretlačné strúčiky cesnaku Pridané do
  • 3 pl sladká červená paprika Pridané do
  • 5 l vývar Masox Pridané do
  • 1 ks paradajkový pretlak Pridané do
  • 1 ks korenie na divinu Pridané do
  • soľ Pridané do
  • mleté čierne korenie Pridané do
  • 5 ks bobkový list Pridané do
  • 8 ks pimiento Pridané do
  • 60 g maslo Pridané do
REKLAMA

Postup

240 min.
1. Krok

Cibuľu nakrájame na drobno, mäso na kocky.

2. Krok

Na masti opražíme cibuľku do sklovita a potom pridáme nakrájané mäso. Keď sa póry zatiahnu môžeme pridať korenie na divinu, soľ, čierne korenie, cesnak a papriku. Všetko spolu poriadne premiešame.

3. Krok

Na koniec pridáme paradajkový pretlak.

4. Krok

Vývar si pripravíme z mäsového bujónu. Pridáme do neho 5 ks bobkového listu a 8 guličiek nového korenia. Približne 1l vývaru prilejeme k mäsu, zvyšok použijeme neskôr.

5. Krok

Sušené brusnice najskôr sparíme a rozmixujeme. Potom ich pridáme do kotla.

6. Krok

Šampióny nakrájame na malé kúsky a spražíme na panvici na troške oleja. Môžeme pridať aj trohu masla. Pridáme do kotla.

7. Krok

Guláš ochutíme cesnakom prípadne čili pastou a varíme až kým mäso nie je mäkké.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov