REKLAMA

Zdroj: lenazap from Getty Images Signature

Najlepší domáci boršč

Výborný a chutný boršč, ideálny na obed alebo večeru.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4

Hlavné ingrediencie

  • 500 g červená repa Pridané do
  • 200 g mrkva Pridané do
  • 50 g maslo Pridané do
  • 1 ks Cibuľa Pridané do
  • 1 ks červená paprika Pridané do
  • 112 l voda Pridané do
  • 2 ks zemiaky Pridané do
  • 2 ks cesnak Pridané do
  • 12 ks kôpor Pridané do
  • 3 ks lauróvy list Pridané do
  • 10 g soľ Pridané do

Na servírovanie

  • 200 g smotana Pridané do
  • petržlenová vňať Pridané do
REKLAMA

Postup

60 min.
1. Krok

Najskôr si pripravíme všetky ingrediencie. Repu a mrkvu ošúpeme a nastrúhame na hrubom strúhadle. Cibuľu a papriku nakrájame na malé kúsky.

2. Krok

V hrnci rozpustíme maslo a pridáme nakrájanú cibuľu a papriku. Osmažíme, kým nezačnú byť mäkké.

3. Krok

Pridáme nastrúhanú repu a mrkvu a smažíme ešte asi 5 minút. Potom pridáme vodu a privedieme do varu.

4. Krok

Kým sa zmes varí, ošúpeme a nakrájame zemiaky na malé kocky. Pridáme ich do hrnca a varíme ďalších 20 minút.

5. Krok

Potom pridáme cesnak, kôpor, bobkový list a soľ. Varíme ešte 10 minút.

6. Krok

Boršč je hotový.

7. Krok

Podávame ho so smotanou a petržlenovou vňaťou.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4593 receptov

Mäsité jedlá

2170 receptov

Večera

4296 receptov

Mascarpone

329 receptov

Raňajky

1347 receptov

Cestoviny

518 receptov