REKLAMA
Zdroj: lenazap from Getty Images Signature
Najlepší domáci boršč
Výborný a chutný boršč, ideálny na obed alebo večeru.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
Hlavné ingrediencie
- 500 g červená repa
- 200 g mrkva
- 50 g maslo
- 1 ks Cibuľa
- 1 ks červená paprika
- 11⁄2 l voda
- 2 ks zemiaky
- 2 ks cesnak
- 1⁄2 ks kôpor
- 3 ks lauróvy list
- 10 g soľ
Na servírovanie
- 200 g smotana
- petržlenová vňať
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Najskôr si pripravíme všetky ingrediencie. Repu a mrkvu ošúpeme a nastrúhame na hrubom strúhadle. Cibuľu a papriku nakrájame na malé kúsky.
2. Krok
V hrnci rozpustíme maslo a pridáme nakrájanú cibuľu a papriku. Osmažíme, kým nezačnú byť mäkké.
3. Krok
Pridáme nastrúhanú repu a mrkvu a smažíme ešte asi 5 minút. Potom pridáme vodu a privedieme do varu.
4. Krok
Kým sa zmes varí, ošúpeme a nakrájame zemiaky na malé kocky. Pridáme ich do hrnca a varíme ďalších 20 minút.
5. Krok
Potom pridáme cesnak, kôpor, bobkový list a soľ. Varíme ešte 10 minút.
6. Krok
Boršč je hotový.
7. Krok
Podávame ho so smotanou a petržlenovou vňaťou.