REKLAMA

Zdroj: Angelika Heine from Canva

Nadýchaný jablkový koláč s drobenkou

Jabłecznik s drobenkou je tradičný poľský dezert, ktorý sa hodí na každú príležitosť. Sladké jablká, nadýchané pečivo a chrumkavá omrvinka - kombinácia chutí, ktorá uspokojí každého gurmána.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
12

Na cesto:

  • 2 poháre múka Pridané do
  • 1 pohár cukor Pridané do
  • 1 čajová lyžička prášok do pečiva Pridané do
  • 100 g maslo Pridané do
  • 3 ks vajcia Pridané do
  • 12 pohár Mlieka Pridané do
  • 1 čajová lyžička vanilkový extrakt Pridané do

Na drobenie:

  • 12 pohára múka Pridané do
  • 14 pohára cukor Pridané do
  • 50 g studené maslo Pridané do

Na náplň:

  • 5 ks Veľké jablká Pridané do
  • 1 lyžica škorica Pridané do
  • 3 lyžice cukor Pridané do
REKLAMA

Postup

90 min.
1. Krok

Rúru predhrejte na 180 stupňov. Formu na pečenie vymažte maslom a vysypte múkou.

2. Krok

Jablká umyte, ošúpte a nakrájajte na tenké plátky. Zmiešajte ich s cukrom a škoricou a nechajte 10 minút odstáť.

3. Krok

Vo veľkej miske rozdrobte maslo s múkou a cukrom tak, aby vznikli malé hrudky - to bude naša mrvenička.

4. Krok

V inej miske zmiešajte múku s práškom do pečiva a cukrom. Pridáme vajcia, mlieko a vanilkový extrakt.

5. Krok

Do formy dajte lyžicou cesto, navrch poukladajte jablká a posypte drobenkou.

6. Krok

Pečte približne 60 minút, kým nie je tyčinka suchá.

7. Krok

Jablkový koláč nechajte vo forme vychladnúť a potom ho vyklopte na tanier. Vychutnajte si ho!

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4726 receptov

Mäsité jedlá

2219 receptov

Kuracie mäso

778 receptov

Dezert

3629 receptov

Na panvici

1221 receptov

Vianočné

243 receptov

Mascarpone

338 receptov

Pre diabetikov

633 receptov