REKLAMA
   
Mrkvový koláč s tvarohovým krémom a orechmi
Forma 24 cm alebo menší plech
      REKLAMA
   
Ingrediencie
porcií  
10
 Suroviny
- 250 g nastruhanej mrkvy najemno
 - 200 g polohrubej múky
 - 120 g trstinového cukru
 - 100 ml oleja napr slnečnicový
 - 1 bal vanilkového cukru
 - 1 čl mletej škorice
 - 1⁄2 čl mletého zázvoru voliteľné
 - 1⁄2 čl soli
 - 1 čl Prášku do pečiva
 - 1⁄2 čl Čajové Sódy bikarbóny
 - 60 g nasekaných vlašských orechov alebo pekanových
 - 1 pl medu voliteľné
 
Tvarohový krém
- 250 g tvaroh jemný
 - 150 g mascarpone alebo kremovy syr
 - 2 pl práškový cukor
 - 1 čl vanilkovy extrakt alebo cukor
 - volitelne trcchu citrónová šťava
 
Najnovšie letáky
      REKLAMA
   
Postup
 75 min.
1. Krok 
  Rúru predhrej na 180 °C (horný/dolný ohrev). Formu vystel papierom na pečenie.
2. Krok 
  V jednej miske vyšľahaj vajcia s cukrom a olejom do peny.
3. Krok 
  Pridaj nastrúhanú mrkvu a med.
4. Krok 
  V druhej miske zmiešaj múku, soľ, škoricu, zázvor, prášok do pečiva a sódu.
5. Krok 
  Spoj suché a mokré suroviny, pridaj orechy a premiešaj len do spojenia.
6. Krok 
  Cesto nalej do formy a peč 40–45 minút, kým špajdľa zapichnutá do stredu nevyjde suchá.
7. Krok 
  Nechaj úplne vychladnúť pred nanesením krému.
8. Krok 
  Tvarohový krém: Všetko spolu vymiešaj dohladka a natri na vychladnutý koláč. Navrch môžeš posypať orechmi, mrkvovými hoblinkami a štipkou škorice.