REKLAMA
Mrkvový koláč s tvarohovým krémom a orechmi
Forma 24 cm alebo menší plech
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
10
Suroviny
- 250 g nastruhanej mrkvy najemno
- 200 g polohrubej múky
- 120 g trstinového cukru
- 100 ml oleja napr slnečnicový
- 1 bal vanilkového cukru
- 1 čl mletej škorice
- 1⁄2 čl mletého zázvoru voliteľné
- 1⁄2 čl soli
- 1 čl Prášku do pečiva
- 1⁄2 čl Čajové Sódy bikarbóny
- 60 g nasekaných vlašských orechov alebo pekanových
- 1 pl medu voliteľné
Tvarohový krém
- 250 g tvaroh jemný
- 150 g mascarpone alebo kremovy syr
- 2 pl práškový cukor
- 1 čl vanilkovy extrakt alebo cukor
- volitelne trcchu citrónová šťava
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
75 min.
1. Krok
Rúru predhrej na 180 °C (horný/dolný ohrev). Formu vystel papierom na pečenie.
2. Krok
V jednej miske vyšľahaj vajcia s cukrom a olejom do peny.
3. Krok
Pridaj nastrúhanú mrkvu a med.
4. Krok
V druhej miske zmiešaj múku, soľ, škoricu, zázvor, prášok do pečiva a sódu.
5. Krok
Spoj suché a mokré suroviny, pridaj orechy a premiešaj len do spojenia.
6. Krok
Cesto nalej do formy a peč 40–45 minút, kým špajdľa zapichnutá do stredu nevyjde suchá.
7. Krok
Nechaj úplne vychladnúť pred nanesením krému.
8. Krok
Tvarohový krém: Všetko spolu vymiešaj dohladka a natri na vychladnutý koláč. Navrch môžeš posypať orechmi, mrkvovými hoblinkami a štipkou škorice.