REKLAMA
Medovníjy
Medovníky
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
10
- 50 dkg hladka mu ka s pecia l
- 25 dkg pra s kovy cukor
- 1 c l so da bikarbo na vrchovata
- 1 pl perni kove korenie vrchovata
- 1 pl kakao
- 15 dkg palmarin
- 3 pl Med
- 3 vajcia cele
- 1 ks vajce na potretie
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Múku, práškový cukor, sódu bikarbónu, kakao a perníkové krenie dáme do väčšej misky a premiešame . Pridáme na kocky nakrájaný palmarin a spracujeme rukami na mrveničku.
2. Krok
Dodáme celé vajíčka a med a spracujeme všetko spolu. Cesto je dosť lepkavé. Hotové prikryjeme fóliou a necháme odstáť v chladničke 24 hodín.
3. Krok
Ďalší deň ho vyvaľkáme na dobre podmúčenej doske na hrúbku asi 5 mm a formičkami vykrajujeme rôzne tvary.
4. Krok
Ukladáme ich na plech obložený papierom na pečenie. Perníčky pečieme v predriatej rúre na 170C asi 10-12 min. Hneď po upečení ich ešte teplé premažeme rozšľahaným vajíčkom.