REKLAMA

Zdroj: Denisfilm for iStockPhotos

Medailóny z jelenia s brusnicovou omáčkou

Táto hojné sviatočné jedlo je dokonalé na špeciálne príležitosti. Šťavnaté medailóny z jelenia sú dokonale doplnené sladko-kyslou brusnicovou omáčkou.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4

Hiršie medailóny

  • 800 g Jelenie medailóny Pridané do
  • 2 ČL soľ Pridané do
  • 2 ČL Čierny korenie Pridané do
  • 2 PL maslo Pridané do

Brusnicová omáčka

  • 1 Hrnček Brusnicová marmeláda Pridané do
  • 200 ml červené víno Pridané do
  • 200 ml hovädzí vývar Pridané do
  • 2 PL Med Pridané do
  • 1 ČL čerstvo mletý čierne korenie Pridané do
REKLAMA

Postup

90 min.
1. Krok

Na prípravu jeleňových medailónov predhrejte rúru na 180 stupňov a nechajte jeleňové medailóny dospieť do izbovej teploty.

2. Krok

Medailónky osolíme a okoreníme a obojstranne opečieme na rozpálenej panvici s maslom, až kým nebudú hnedé.

3. Krok

Vložte opečené medailóny do pekáča a nechajte ich odpočívať v predhriatej rúre približne 10-15 minút, kým nedosiahnu požadovaný stupeň varenia.

4. Krok

Medzitým vložte do hrnca brusnicovú marmeládu, červené víno, hovädzí vývar, med a korenie a priveďte k varu.

5. Krok

Znížte omáčku na strednú teplotu, kým nebude trochu hustejšia.

6. Krok

Podávajte jelenie medailónky s brusnicovou omáčkou a vychutnajte si toto výborné jedlo!

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4465 receptov

Mäsité jedlá

2123 receptov

Pre diabetikov

632 receptov

Mascarpone

327 receptov

Patizón

11 receptov

Raňajky

1294 receptov