REKLAMA

Zdroj: Mallivan from Getty Images

Marinovaná mrkva

Táto nakladaná mrkva je zdravá a chutná desiata, ktorá sa výborne hodí aj ako príloha k večeri.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 1 kg mrkva Pridané do
  • 2 šálky vody Pridané do
  • 2 šálky Jablčný ocot Pridané do
  • 4 lyžice Med Pridané do
  • 4 stonky petržlenová vňať Pridané do
  • 2 strúčiky Cesnak Pridané do
  • 1 lyžica soľ Pridané do
  • 2 ks bobkové listy Pridané do
  • 6 guličiek Korenie Pridané do
REKLAMA

Postup

40 min.
1. Krok

Mrkvu umyte, ošúpte a nakrájajte na tenké plátky.

2. Krok

V hrnci zvarte vodu s octom, medom, soľou, cesnakom, bobkovým listom a zeleným korením. Ak máte radšej sladšiu marinádu, môžete pridať aj trochu cukru.

3. Krok

Keď sa marináda varí, pridajte mrkvu a varte ju asi 5 minút, kým nie je polomäkká. Je dôležité, aby sa nerozvarila, mala by si zachovať svoju chrumkavosť.

4. Krok

Mrkvu vyberte pomocou dierkovanej lyžice, preložte do pohárov a zalejte horúcou marinádou. Nezabudnite naplniť každú nádobu až po okraj.

5. Krok

Poháre uzavrite, obráťte hore dnom a nechajte vychladnúť. Po vychladnutí vložte mrkvu do chladničky aspoň na 24 hodín. Čím dlhšie bude mrkva v marináde, tým lepšiu chuť získa.

6. Krok

Mrkva je pripravená na konzumáciu po 24 hodinách, ale každým dňom získava na chuti. Výborne chutí ako príloha alebo občerstvenie.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Veľkonočné

246 receptov

Obed

4903 receptov

Dezert

3788 receptov

Mascarpone

343 receptov

Mäsité jedlá

2268 receptov

Večera

4619 receptov

Kuracie mäso

791 receptov

Raňajky

1514 receptov

Lacné jedlá

1536 receptov