REKLAMA

Zdroj: Canva

Manti

Recept na tradičné turecké jedlo - plnené cestoviny Manti.

REKLAMA
Najobľúbenejšie turecké jedlá: Kebab, börek, baklava a ďalšie skvelé pokrmy!

Recept nájdeš v tomto článku

Najobľúbenejšie turecké jedlá: Kebab, börek, baklava a ďalšie skvelé pokrmy!

Ingrediencie

porcií
4

Cesto:

  • 450 g hladká múka Pridané do
  • 2 ks vajce Pridané do
  • 1 kl soľ Pridané do
  • 120 ml voda Pridané do

Plnka:

  • 300 g mleté hovädzie mäso Pridané do
  • 1 ks Cibuľa Pridané do
  • soľ a mleté čierne korenie Pridané do

Omáčka:

  • 400 g biely jogurt Pridané do
  • 3 strúčiky cesnaku Pridané do
  • 4 pl maslo Pridané do
  • čili vločky Pridané do
REKLAMA

Postup

120 min.
1. Krok

Pripravíme si cesto. V miske vyšľaháme celé vajíčka spolu so soľou, pridáme trochu vody a múku. Nakoniec pridáme ešte zvyšok vody a vypracujeme hladké cesto.

2. Krok

Misku zakryjeme fóliou a cesto necháme odpočinúť cca 30 minút.

3. Krok

Cesto rozdelíme na 4 časti, pomúčime si dosku a z každej časti vyvaľkáme tenučký kruhový plát (cca 2 mm hrubý). Plát nerežeme na pásiky hrubé cca 2 centimetre a potom priečne na malé štvorce.

4. Krok

Pripravíme si plnku. Mleté mäso premiešame s nadrobno nasekanou cibuľou, soľou a korením.

5. Krok

Na malé štvorčeky cesta lyžičkou nanesieme štipku plnky, aby sa dali dobre uzavrieť. Cestoviny uzatvárame tak, že štvorček preložíme na polovicu cez plnku, spojíme a potom ešte pritlačíme rožteky spoja a vytvoríme akýsi mini batôžtek.

6. Krok

Manti ukladáme na pomúčenú dosku.

7. Krok

Manti varíme vo vriacej osolenej vode 12 až 15 minút.

8. Krok

Pripravíme si omáčku. V jogurte rozmiešame pretlačený cesnak a na masle opražíme čili vločky.

9. Krok

Horúce manti polejeme cesnakovým jogurtom a vrch posypeme praženými čili.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4831 receptov

Mäsité jedlá

2243 receptov

Kuracie mäso

784 receptov

Mascarpone

341 receptov

Cestoviny

543 receptov

Raňajky

1473 receptov

Večera

4550 receptov

Dezert

3728 receptov