REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/IcktxGNcexZcEx4oqX48/54f26d04a711b30e015b7ad2538b29.jpeg)
Maková torta bez pečenia
Maková torta bez pečenia
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
12
Suroviny
- 200 g mletý mak
- 350 g Mleté maslové sušienky
- 180 g kryštálový cukor
- 1 ks vanilínový cukor
- 600 ml mlieko
- 4 pl detská krupica
- 150 g maslo
Ganache
- 150 g biela čokoláda
- 70 ml šľahačková smotana
Odporúčané produkty

Rajo mlieko 3,5%

Rajo maslo

Rajo smotana na šľahanie 33%

Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
40 min.
1. Krok
Mlieko dáme zohriať na platňu spolu s kryštálovým a vanilínovým cukrom.
2. Krok
Pridáme zomletý mak, detskú krupicu a varíme do zhustnutia.
3. Krok
Hotové stiahneme z platne, pridáme maslo narezané na kocky a miešame kým sa neroztopí. Na záver pridáme zomleté maslové sušienky , dobre premiešame a ešte teplú hmotu rovnomerne utľapkáme do formy s priemerom 22 cm.
4. Krok
Necháme chladnúť na strane a pripravíme ganache. Smotanu dáme zohriať na platňu , do ňej nalámeme čokoládu a miešame kým sa neroztopí.
5. Krok
Ganache nalejeme na koláč , necháme vychladnúť a dáme do chladničky stuhnúť aspoň na 4-5 hodín.