REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/5_0mdz7vOV2TA8OsFuFd/a1523134f96b30d37da4d7a69d1afe.jpeg)
Lokše
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
12
- 1 kg uvarené zemiaky
- 300 g hladká múka
- 1 kl soľ
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
60 min.
Menšie zemiaky dobre umyjeme a deň vopred uvaríme v šupke do mäkka. Necháme úplne vychladnúť a následne ošúpeme. Očistené zemiaky dáme do misky, pridáme preosiatu múku, soľ a vymiešame hladké nelepivé cesto. Nemiesime príliš dlho, aby sa cesto nezačalo lepiť. Z cesta vypracujeme valček dlhý približne 45cm a pokrájame na 2,5cm hrubé kúsky. Z každého kúsku vytvoríme guľôčky, ktoré rozvaľkáme na pomúčenej doske na placky o hrúbke 2-3mm. Panvicu (priemer 22-24cm) rozpálime a placky pečieme na sucho z každej strany do zlatista. Počas pečenia priebežne utierame papierovými obrúskami zvyšnú múku z panvice, aby sa nám nepripálila.Upečené lokše potrieme horúcim roztopeným kačacím tukom a podávame.