REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/UhpoIkeLqg3djPYuYomH/0fbc0f167d1fa3d8a1f9a351c75631.jpeg)
Zdroj: FB: Varíme a Pečieme s Ljukom
Langoše z kyslej smotany
Chrumkavé, mäkké a vynikajúce langoše. Do cesta pridávam kyslú smotanu a sú perfektné.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 1 kg polohrubá múka
- 500 ml mlieko
- 250 ml kyslá smotana
- 50 g droždie
- štipka cukru
- 1 kl sóda bikarbóna
- soľ
- olej na vyprážanie
Odporúčané produkty

Rajo mlieko 3,5%

Rajo maslo

Rajo smotana na šľahanie 33%

Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Z mlieka, štipky cukru a droždia pripravíme kvások.
2. Krok
Zmiešame ho s múkou, smotanou, sódou bikarbónou, soľou a zvyšným mliekom.
3. Krok
Vypracujeme cesto a vyformujeme z neho bochníky, ktoré necháme chvíľku podkysnúť.
4. Krok
Bochník prstami roztiahneme na placku a vyprážame v oleji.