REKLAMA

Kysnutý koláč s jablkami

Tento tradičný slovenský recept pečiem už roky. Cesto je vláčne, kysnuté a ideálne dopĺňa sladko-kyslú chuť jabĺk.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
12

Cesto:

  • 500 g hladká múka Pridané do
  • 1 lyžička soľ Pridané do
  • 2 ks vajcia Pridané do
  • 50 g cukru Pridané do
  • 100 g masla Pridané do
  • 200 ml mlieka Pridané do

Náplň:

  • 1 kg jabĺk Pridané do
  • 100 g cukru Pridané do
  • 1 lyžička škorice Pridané do
  • citrónová šťava z citróna Pridané do

Odporúčané produkty

REKLAMA

Postup

30 min.
1. Krok

Ako prvé si pripravíme kvások. Do mlieka pridajte cukor a droždie, nechajte ho na teplom mieste pracovať.

2. Krok

Medzitým si pripravte suché prísady, v miske zmiešajte múku so soľou. Keď mlieko s droždím vykyslo, pridajte ho k suchej zmesi spolu s vajciami a rozpusteným maslom. Cesto premiešajte, potom ho vymiešajte ručne na pomúčenej doske a nechajte ho výdatne kysnúť 1–1,5 hodiny.

3. Krok

Medzitým si pripravte náplň z jabĺk. Jablká ošúpeme, nastrúhame a dáme do misky. Pridáme cukor, škoricu a citrónovú šťavu. Pre zvýraznenie chuti doporučujem pridať trošku vanilkového extraktu.

4. Krok

Kysnuté cesto vyvaľkáme na pomúčenom stole a preložíme ho do vymastenej pekáča. Navrch nahádžeme jablkovú náplň. Kysnutý jablkový koláč pečieme v rúre predhriatej na 180°C o 35-45 minút.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Cuketa

466 receptov

Obed

4972 receptov

Mäsité jedlá

2293 receptov

Rýchle jedlá

4223 receptov

Lacné jedlá

1552 receptov

Varenie pre deti

1449 receptov

Večera

4687 receptov

Patizón

13 receptov