REKLAMA

Zdroj: Pixabay

Kubánska torta

Najlepšia kubánska torta plná rumu a banánov.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
8

Korpus

  • 4 ks vajcia Pridané do
  • 120 g kryštálový cukor Pridané do
  • 2 pl olej rastlinný Pridané do
  • 1 pl voda Pridané do
  • 120 g polohrubá múka Pridané do
  • 2 čl kypriaci prášok Pridané do
  • 20 g holandské kakao Pridané do

Krém

  • 500 ml šľahačka Pridané do
  • 50 g kryštálový cukor Pridané do
  • 50 g holandské kakao Pridané do
  • 1 ks cukor vanilkový Pridané do

Ďalšie suroviny

  • 4 ks banány Pridané do
  • rum Pridané do
REKLAMA

Postup

600 min.
1. Krok

Bielky vyšľaháme so štipkou soli. Postupne zašľhávame cukor. Pridávame žĺtka, olej, vodu, preosiatu múku s práškom do pečiva a preosiate kakao.

2. Krok

Upečieme vo vymastenej a múkou vysypanej forme pri teplote 180 °C 30 minút. Necháme vychladnúť.

3. Krok

Zohrejeme si smotanu na šľahanie, nesmie sa variť. Pridáme kakao a cukor. Premiešame. Necháme odpočinúť v chladničke aspoň 12 hodín. Môžeme vyšľahať ručným mixérom. Ak si chceme prácu uľahčiť kúpime si parížsku šľahačku.

4. Krok

Môžeme vrstviť tortu, korpus si rozrežeme na dve časti. Spodný plát pokvapkáme rumom (nešetríme), poukladáme banány rozrezané po dĺžke a potrieme časťou krému. Priložíme zvyšný plát, pokvapkáme rumom a celú tortu potrieme zvyškom krému.

5. Krok

Hotovú tortu necháme stuhnúť v chlade aspoň 2 hodiny.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov