Krémové cuketové rizoto

REKLAMA

Toto krémove cuketové rizoto je vhodné aj pre deti!

  • 40Minút
  • 2Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
2
  • 3 pl olivového oleja Pridané do
  • 1 stredne veľkú žltú cibuľu Pridané do
  • 150 ml bieleho vína Pridané do
  • hrnček ryže Pridané do
  • 1 stredne veľkú cuketu Pridané do
  • 10 cherry paradajok Pridané do
  • dostatok teplého zeleninového vývaru (aspoň 3 hrnčeky) Pridané do
  • 12 šťavu a kôru z citróna Pridané do
  • 4 pláty tučné masla Pridané do
  • 200 ml smotany na varenie Pridané do
  • soľ a mleté čierne korenie Pridané do
  • 50 g nastrúhaného parmezánu Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Začneme tým, že si v hlbokej panvici opražíme na olivovom oleji na jemno nakrájanú cibuľu cca 5 minút na strednom plameni. Pridáme víno a necháme z neho vyvariť alkohol.

2. Krok

Do pripraveného základu pridáme ryžu, cuketu a rozpolené cherry paradajky a krátko všetko spolu opražíme. Zalejeme vývarom tak, aby bol ryža akurát zaliata, pridáme 2 plátky masla, premiešame a zakryjeme pokrievkou. Vývar pridávame plynulo počas celého varenia rizota za občasného miešania.

3. Krok

Keď je ryža na skus už takmer uvarená, pridáme smotanu na šľahanie a necháme bez pokrievky už iba dovariť. Po dovarení zamiešame ešte zvyšné masielko, strúhaný parmezán a dochutíme soľou a čiernym korením podľa chuti. Podávame do hlbokých tanierov. Vrch nezabudneme ešte posypať extra parmezánom. Dobrú chuť.

Ohodnoť recept

0 / 255
Upload
Pridať fotografiu

Hodnotenia (1)

5.0

Super, rovno ukladám medzi svoje obľúbené recepty.

Podobné recepty

Zeleninové ratatouille
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Zeleninové ratatouille

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Najlepší cuketový prívarok
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Najlepší cuketový prívarok

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Rizoto s cviklou a marhuľami

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Krémové cuketové cestoviny
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Krémové cuketové cestoviny

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Krémové rizoto so špenátom a šampiňónmi
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Krémové rizoto so špenátom a šampiňónmi

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Najlepšie krémové kuracie rizoto
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Najlepšie krémové kuracie rizoto

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Podobné recepty

Zeleninové ratatouille
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Zeleninové ratatouille

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Najlepší cuketový prívarok
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Najlepší cuketový prívarok

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Rizoto s cviklou a marhuľami

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Krémové cuketové cestoviny
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Krémové cuketové cestoviny

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Krémové rizoto so špenátom a šampiňónmi
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Krémové rizoto so špenátom a šampiňónmi

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Najlepšie krémové kuracie rizoto
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Najlepšie krémové kuracie rizoto

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Top kategórie

Obed

790 receptov

Dezert

670 receptov

Raňajky

328 receptov

Večera

676 receptov

Mäsité jedlá

324 receptov

Kuracie mäso

147 receptov

Lacné jedlá

480 receptov
Recipe author image David719

Krémové cuketové rizoto

Toto krémove cuketové rizoto je vhodné aj pre deti!

40
Minút
2
Počet porcií
Recipe main image
Postup
1. Krok

Začneme tým, že si v hlbokej panvici opražíme na olivovom oleji na jemno nakrájanú cibuľu cca 5 minút na strednom plameni. Pridáme víno a necháme z neho vyvariť alkohol.

2. Krok

Do pripraveného základu pridáme ryžu, cuketu a rozpolené cherry paradajky a krátko všetko spolu opražíme. Zalejeme vývarom tak, aby bol ryža akurát zaliata, pridáme 2 plátky masla, premiešame a zakryjeme pokrievkou. Vývar pridávame plynulo počas celého varenia rizota za občasného miešania.

3. Krok

Keď je ryža na skus už takmer uvarená, pridáme smotanu na šľahanie a necháme bez pokrievky už iba dovariť. Po dovarení zamiešame ešte zvyšné masielko, strúhaný parmezán a dochutíme soľou a čiernym korením podľa chuti. Podávame do hlbokých tanierov. Vrch nezabudneme ešte posypať extra parmezánom. Dobrú chuť.

Ingrediencie
3 pl
olivového oleja
1
stredne veľkú žltú cibuľu
150 ml
bieleho vína
hrnček
ryže
1
stredne veľkú cuketu
10
cherry paradajok
dostatok teplého zeleninového vývaru (aspoň 3 hrnčeky)
12
šťavu a kôru z citróna
4 pláty
tučné masla
200 ml
smotany na varenie
soľ a mleté čierne korenie
50 g
nastrúhaného parmezánu