:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/ZERTx1S6nyHecxu-4O7S/5315c1d510d01be647359d64b45997.jpeg)
Krémová tekvicová polievka
Najlepšia krémova tekvicová polievka z Hokaida. Doporučujem variť vo veľkom hrnci pretože My sa jej nevieme dojesť :D Výborne sa hodí s párkom a chlebom.
Ingrediencie
- 1 ks hokaido
- 4 ks veľký zemiak
- 4 ks mrkva
- 250 ml smotana na varenie
- 2 pl maslo
- mleté čierne korenie
- soľ
- vegeta
- olivový olej
Odporúčané produkty

Podravka ochucovadlo

Podravka NATUR

Podravka kečup jemný

Podravka dijónska horčica
Postup
Hokaido, mrkvu a zemiaky očistíme a nakrájame na kocky. Ak máme domáce hodaido, tak ho nemusíme ošúpať. Pri varení šupka zmäkne a nie je problém s konzumáciou.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/ZERTx1S6nyHecxu-4O7S/caae2e9123ad8b919acccb0035347f.jpeg)
V hrnci rozpálime olej a mrkvu chvíľu orestujeme.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/ZERTx1S6nyHecxu-4O7S/e65bf0eb90ae5950c3a40139589e0e.jpeg)
Po chvíli k nej pridáme zemiaky a hokaido. Hrniec zalejeme vodou a polievku ochutíme čiernym korením, soľou a vegetou.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/ZERTx1S6nyHecxu-4O7S/c3566dfdeb0915ddca775823550e6a.jpeg)
Krémovú tekvicovú Hokaido polievku varíme približne 20 minút. Potom k nej prilejeme smotanu na varenie a varíme ešte 5 minút.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/ZERTx1S6nyHecxu-4O7S/a256c33e33595866f270e9928a06d0.jpeg)
Po odstavení zo sporáka pridáme k polievke maslo a dobre spolu všetko premiešame.
Polievku necháme chvíľu schladiť a ponorným mixérom ju zmixujeme do hladka.
Môžeme ju podávať s párkom a chlebom. Deti ju určite budú milovať.