![Králik na smotane(pácovaný) Králik na smotane(pácovaný)](https://eu.tastescdn.net/thumbor/VdKRbpH8sj3MILtWkV2A5iWKJXY=/1050x1050/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/fv-rNgsG0-QtBA2MEx6-/38560eb3bdf0b67fb98f5ee520c1be.jpeg)
Králik na smotane(pácovaný)
Táto omáčka je podobná sviečkovej, ale predsa sa trošku odlišuje pretože je mäsko naložené v páci .Je výborná ,jemná a ľahká.
Ingrediencie
Pác na králika
- 1 domáci králik
- 300 g zeler
- 1 veľká mrkva
- 1 veľký petržlen
- 1 stredný kaleráb
- 1 Cibuľa
- 2500 ml voda
- 6 bobuliek nové korenie
- 5 bobuliek jalovca
- 3 bobkový list
- 40 ml ocot
Omáčka
- 1 Cibuľa
- olej
- 700 ml mlieko
- 180 ml smotana na šľahanie
- 140 g múka hladká
- citrónová šťava
- soľ
- vegeta
- mleté čierne korenie
- mleté biele korenie
- cesnak sušený
Odporúčané produkty
![Podravka ochucovadlo](https://eu.tastescdn.net/thumbor/kHb8eB-3ziQR5rVHpKW407TATP0=/195x195/sk/partner/b86036ce591b09dcc1170592642392.png)
Podravka ochucovadlo
![Podravka NATUR](https://eu.tastescdn.net/thumbor/y5hMnEDxJkStgYY2Mt1d5cT4d8g=/195x195/sk/partner/d219cdcf415bdb1264d4dae333edaa.png)
Podravka NATUR
![Podravka kečup jemný](https://eu.tastescdn.net/thumbor/aAijdR9OXB5QjVJhU5cHsF4Vi5A=/195x195/sk/partner/ff825da250c6ca2b2f0e15750bca9f.png)
Podravka kečup jemný
![Podravka dijónska horčica](https://eu.tastescdn.net/thumbor/rbb0MOUfF8-OAOB8kDxLKEDX7_0=/195x195/sk/partner/1f6eacbf7bbe3fb91358ebe327a45b.png)
Podravka dijónska horčica
Postup
Najskôr si uvaríme pác. Do hrnca dáme vodu,pridáme všetku zeleninu a koreniny.Spolu uvaríme,na konci pridáme ocot a necháme pác vychladnúť.
Do vychladnutého pridáme rozporcovaného králika,prikryjeme a odložíme na 4-5 dní do chladničky. Takto nám mäsko zjemní,napácuje sa.
Po 4-5 dňoch vyberieme hrniec z králikom a dáme takto celé spolu uvariť .Keď máme mäso mäkké vyberieme ho do misky a necháme vychladnúť.Vyberieme zeleninu ,mrkvu,petržlen,kaleráb, zeler a pác prelejeme cez sitko .
Zeleninu s troškou pácu rozmixujeme. Mäso oberieme od kostí a väčšie kúsky nakrájame.
Do väčšieho hrnca dáme na olej speniť cibuľku ktorú sme na malinké kúsky nakrájali.Pridáme mäsko a podlejeme vývarom z pácu.
V mlieku,smotane a troške vývaru z pácu (vychladnutý)rozmiešame múku a vylejeme ku mäsku, povaríme do zhusnutia a dochutíme Nakoniec pridáme z polky citróna šťavu,,podľa svojej chuti dokyslíme.
Pác použijeme celý. Podávame s knedľou. Dobrú chuť 😘