REKLAMA

Korpus na tortu zo 6 vajec

Tento jednoduchý korpus zo 6 vajec je ideálny pre milovníkov dezertov. S využitím iba šiestich vajec vytvoríte dokonalý korpus, ktorý môžete potom naplniť svojimi obľúbenými plnkami a ozdobiť podľa svojho vkusu.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
8
  • 6 vajec Pridané do
  • 180 g hladká múka Pridané do
  • 180 g práškového cukru Pridané do
  • 1 čl prášku do pečiva Pridané do
  • 1 pl vanilkového extraktu Pridané do
REKLAMA

Postup

60 min.
1. Krok

Oddelte bielky od žĺtkov.

2. Krok

Do veľkej misky vložte žĺtka a práškový cukor. Vyšľahajte ich do hladka, do vzniku svetlej peny.

3. Krok

Pridajte vanilkový extrakt a miešajte ďalej.

4. Krok

Postupne pridávajte múku a prášok do pečiva a miešajte na nízkej rýchlosti, aby ste sa vyhli tvorbe hrudiek.

5. Krok

V druhej miske vyšľahajte bielky do tuhého snehu.

6. Krok

Opatrne primiešajte sneh z bielkov do žĺtkovej zmesi. Robte to postupne a opatrne, aby ste si udržali objem a vzdušnosť cesta.

7. Krok

Pripravte si formu na pečenie. Vymažte ju maslom a vysypte múkou.

8. Krok

Do formy nalejte pripravené cesto a pečte vo vyhriatej rúre na 180 stupňov asi 25 až 30 minút.

9. Krok

Po upečení nechajte korpus v forme vychladnúť asi 10 minút, potom ho opatrne vyklopte na mriežku. Môžete rozrezať a plniť podľa fantázie.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov