REKLAMA

Zdroj: phbcz from Getty Images

Kôprová omáčka s mäsom a knedľou

Tradičná slovenská kôprová omáčka s mäsom je jednoduchým a chutným jedlom, ktoré možno pripraviť pre celú rodinu. Toto jedlo sa skvelo hodí k rôznym príloham – my ju máme radi s knedľou.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4

Mäso

  • 500 g hovädzie mäso Pridané do
  • 1 ks Cibuľa Pridané do
  • 2 ks cesnak Pridané do
  • 2 ks mrkva Pridané do

Omáčka

  • 2 Lyžice maslo Pridané do
  • 2 Lyžice múka Pridané do
  • 800 ml Vývar Pridané do
  • 2 bal Sušený kôpor Pridané do
  • 200 ml smotana na varenie Pridané do
  • 1 ks citrón Pridané do
  • soľ a korenie Pridané do
REKLAMA

Postup

60 min.
1. Krok

Najprv si pripravíme mäso. Na panvici roztopíme maslo, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak a orestujeme ich dozlatista. Potom pridáme nakrájané hovädzie mäso a opečieme ho z každej strany a chvíľu dusíme.

2. Krok

Omáčka - roztopíme maslo, pridáme múku a opražíme ju do zlatohneda. Potom prilejeme vývar a jemne premiešame, aby sa nám nevytvorili hrudky.

3. Krok

Pridáme sušený kôpor, korenie a necháme to všetko spolu prevariť. Potom pridáme smotanu na varenie a necháme omáčku zovrieť.

4. Krok

Na záver omáčku ochutíme citrónovou šťavou, pridáme do nej dusené mäso a všetko spolu ešte chvíľu povaríme, aby sa chute spojili.

5. Krok

Podávame s knedľou.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4465 receptov

Mäsité jedlá

2123 receptov

Pre diabetikov

632 receptov

Mascarpone

327 receptov

Patizón

11 receptov

Raňajky

1294 receptov