REKLAMA

Zdroj: artfocus via Adobe Stock

Klasické kelové rolády

Pochúťka z nemeckej kuchyne, kelové rolády sú kelové listy naplnené mletým mäsom, ktoré sa dusia v chutnom vývare. Sú ideálne pre útulnú rodinnú večeru.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4

Plnka

  • 500 g mleté mäso Pridané do
  • 1 Kus Cibuľa, drobno pokrájaná Pridané do
  • 1 strúčiky cesnaku Pridané do
  • 1 ČL soľ Pridané do
  • 12 ČL čierne korenie Pridané do

Ostatné

  • Listový kel Pridané do
  • 2 PL maslo Pridané do
  • 500 ml hovädzí vývar Pridané do
REKLAMA

Postup

60 min.
1. Krok

Najprv pripravte náplň, zmiešaním mletého mäsa s cibuľou, cesnakom, soľou a korením.

2. Krok

Blanšírujte listy kelu na niekoľko minút vo vriacej vode, kým nebudú mäkké.

3. Krok

Na každý list vložte hojnú porciu náplne a pevne ho zabaľte. Uistite sa, že koniec listu je dolu, aby sa predišlo vytekanie náplne.

4. Krok

Roztop maslo vo veľkej panvici a opražte rolády zo všetkých strán, kým nebudú jemne hnedé.

5. Krok

Vylejte hovädzí vývar do panvice a nechajte v ňom dusiť roládky, až budú dobre prepečené, približne 30 minút.

6. Krok

Podávajte horúce.

Komentáre (1)

Vera_Vera_K. 6. 4. 2024

ja tam vidím kelové závitky...??? To je aká kapusta ? Alebo zlý preklad z češtiny ?

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov