REKLAMA
Kapustové Rizoto / Pilav

Kapustové Rizoto / Pilav

Velmi chutné a jednoduché Rizoto na turecký spôsob. Toto Rizoto/ Lahanalı Pilav je moje obľúbené a robím ho velmi rada🙂 Je výborné samotné, ale aj ako príloha.

REKLAMA
Najobľúbenejšie turecké jedlá: Kebab, börek, baklava a ďalšie skvelé pokrmy!

Recept nájdeš v tomto článku

Najobľúbenejšie turecké jedlá: Kebab, börek, baklava a ďalšie skvelé pokrmy!

Ingrediencie

porcií
5
  • 600 g pokrájanej bielej kapusty Pridané do
  • 200 ml ryža Pridané do
  • 200 ml bulgur Pridané do
  • 1 pl paradajková pasta salça Pridané do
  • 1 pl papriková pasta Pridané do
  • 1 pl mäta Pridané do
  • 1 kl čili vločky Pridané do
  • 12 kl mleté čierne korenie Pridané do
  • 50 g maslo Pridané do
  • olej Pridané do
  • 112 l voda Pridané do
  • soľ Pridané do
REKLAMA

Postup

40 min.
1. Krok

V panvici na oleji a masle si opražíme paprikovú a paradajkovú pastu. Pridáme cibulu a krátko spolu popražíme. Dáme pokrájanú kapustu, osolíme a necháme pár minút, aby kapusta zmenšila svoj objem. Potom nalejeme 1,2L vody, dáme koreniny a uvaríme kapustu do mäkka. Ja som ju varila pomaly cca.25 minút.

2. Krok

Keď je kapusta mäkká pridáme bulgur aj ryžu. Pridáme aj trocha vody ešte, kedže pri varení kapusty sa voda vyparila. Ja obvykle dávam ešte 300ml vody. Hrniec zakryjeme a pomaly varíme, kým ryža nevsiakne 3/4 tekutiny. Obsah nemiešame, len hrniec trochu pomykáme. Nakoniec Pilav odstavíme bokom a necháme ešte niekolko minút stáť.

3. Krok

Tento Pilav je naozaj výbornej, výnimočnej chuti nielen kvôli kapuste, ale aj vďaka kombinácii ryže a bulguru. Je úžasne chutné a šťavnaté! Môže sa jesť samotné ale aj ako príloha. Prajem dobrú chuť !

Kapustové Rizoto / Pilav - krok prípravy 1
4. Krok

Dalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov