REKLAMA

Zdroj: tanukiphoto from Getty Images

Kandizovaná tekvica s pomarančmi

Lahodný dezert v podobe kandizovanej tekvice s pomarančovou šťavou.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
6
  • 1 kg Nakrájaná tekvica Pridané do
  • 12 kg trstinový cukor Pridané do
  • 1 pl Kyselina citrónová Pridané do
  • 3 pl Pomarančový džús alebo pomarančová šťava Pridané do
REKLAMA

Postup

105 min.
1. Krok

Mäkké časti tekvice odstráňte a nakrájajte ju na kocky s priemerom 1 cm.

2. Krok

Zalejte ich vodou s rozpustenou kyselinou a namočte ich ideálne na noc. Ráno vodu sceďte, pridajte cukor a pomarančovú šťavu, premiešajte a nechajte opäť niekoľko hodín odstáť.

3. Krok

Potom ich zahrejte na bod varu a nechajte variť na miernom ohni - tekvica sa nesmie rozvariť.

4. Krok

Keď je tekvica lesklá, preceďte ju cez sito a nechajte odkvapkať.

5. Krok

Preneste na plech vystlaný papierom na pečenie a sušte v horúcej rúre pri teplote približne 50 °C, kým sa kocky neodlepia od papiera a nezlepia sa.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1406 receptov

Obed

4471 receptov

Mäsité jedlá

2126 receptov

Patizón

11 receptov

Pre diabetikov

632 receptov

Mascarpone

327 receptov