REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/8DWYMKt73xcK40IGHVQ_/61c230c02d986f8fcf953fb743a6db.jpeg)
Zdroj: tanukiphoto from Getty Images
Kandizovaná tekvica s pomarančmi
Lahodný dezert v podobe kandizovanej tekvice s pomarančovou šťavou.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
6
- 1 kg Nakrájaná tekvica
- 1⁄2 kg trstinový cukor
- 1 pl Kyselina citrónová
- 3 pl Pomarančový džús alebo pomarančová šťava
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
105 min.
1. Krok
Mäkké časti tekvice odstráňte a nakrájajte ju na kocky s priemerom 1 cm.
2. Krok
Zalejte ich vodou s rozpustenou kyselinou a namočte ich ideálne na noc. Ráno vodu sceďte, pridajte cukor a pomarančovú šťavu, premiešajte a nechajte opäť niekoľko hodín odstáť.
3. Krok
Potom ich zahrejte na bod varu a nechajte variť na miernom ohni - tekvica sa nesmie rozvariť.
4. Krok
Keď je tekvica lesklá, preceďte ju cez sito a nechajte odkvapkať.
5. Krok
Preneste na plech vystlaný papierom na pečenie a sušte v horúcej rúre pri teplote približne 50 °C, kým sa kocky neodlepia od papiera a nezlepia sa.