REKLAMA

Zdroj: tanukiphoto from Getty Images

Kandizovaná tekvica s pomarančmi

Lahodný dezert v podobe kandizovanej tekvice s pomarančovou šťavou.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
6
  • 1 kg Nakrájaná tekvica Pridané do
  • 12 kg trstinový cukor Pridané do
  • 1 pl Kyselina citrónová Pridané do
  • 3 pl Pomarančový džús alebo pomarančová šťava Pridané do
REKLAMA

Postup

105 min.
1. Krok

Mäkké časti tekvice odstráňte a nakrájajte ju na kocky s priemerom 1 cm.

2. Krok

Zalejte ich vodou s rozpustenou kyselinou a namočte ich ideálne na noc. Ráno vodu sceďte, pridajte cukor a pomarančovú šťavu, premiešajte a nechajte opäť niekoľko hodín odstáť.

3. Krok

Potom ich zahrejte na bod varu a nechajte variť na miernom ohni - tekvica sa nesmie rozvariť.

4. Krok

Keď je tekvica lesklá, preceďte ju cez sito a nechajte odkvapkať.

5. Krok

Preneste na plech vystlaný papierom na pečenie a sušte v horúcej rúre pri teplote približne 50 °C, kým sa kocky neodlepia od papiera a nezlepia sa.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov