REKLAMA

Zdroj: JoanieSimon for Getty Images

Jus z červeného vína (omáčka)

Ja osobne mám tento recept na omáčku z červeného vína veľmi rada a vždy sa dobre hodí, keď mám hostí. Je ideálnou prílohou k mnohým mäsovým jedlám, ako je hovädzia sviečková alebo jahňacie kotlety. Vyžaduje si trochu trpezlivosti, ale konečný výsledok je vynikajúci.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 1 Fľaša Dobré červené víno Pridané do
  • 2 nakrájané Cibuľa Pridané do
  • 2 nakrájané strúčiky cesnaku Pridané do
  • 3 nakrájané na kocky mrkiev Pridané do
  • 2 zväzok čerstvý tymián Pridané do
  • 2 bobkové listy Pridané do
  • 500 ml hovädzí vývar Pridané do
  • 3 PL olivový olej Pridané do
  • soľ a korenie podľa chuti Pridané do
REKLAMA

Postup

10 min.
1. Krok

Na prípravu šťavy z červeného vína zohrejte vo veľkej panvici olivový olej a pridajte nakrájanú cibuľu, cesnak a mrkvu. Smažte ich asi 10 minút, kým nezačnú získavať farbu. Používajte strednú teplotu, aby sa zelenina nepripálila.

2. Krok

Pridajte červené víno, tymián a bobkový list a tekutinu priveďte do varu. Varte, kým sa víno nezredukuje približne na polovicu. Trvá to približne 30 minút. Víno by sa malo variť pomaly, nie prudko, aby sa koncentrovali chute a neprihoreli.

3. Krok

Keď sa víno zredukuje, môžete pridať hovädzí vývar a všetko opäť priveďte do varu. Potom opäť znížte teplotu a nechajte jus variť ďalších 20 minút.

4. Krok

Nakoniec omáčku prepasírujte cez jemné sitko a podľa chuti ju dochuťte soľou a korením. Ak je omáčka z červeného vína príliš riedka, môžete ju ešte viac zredukovať alebo zahusťte trochou škrobu zmiešaného s vodou.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4593 receptov

Mäsité jedlá

2170 receptov

Večera

4296 receptov

Mascarpone

329 receptov

Raňajky

1347 receptov

Cestoviny

518 receptov

Zaváranie

145 receptov