REKLAMA

Zdroj: JoanieSimon for Getty Images

Jus z červeného vína (omáčka)

Ja osobne mám tento recept na omáčku z červeného vína veľmi rada a vždy sa dobre hodí, keď mám hostí. Je ideálnou prílohou k mnohým mäsovým jedlám, ako je hovädzia sviečková alebo jahňacie kotlety. Vyžaduje si trochu trpezlivosti, ale konečný výsledok je vynikajúci.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 1 Fľaša Dobré červené víno Pridané do
  • 2 nakrájané Cibuľa Pridané do
  • 2 nakrájané strúčiky cesnaku Pridané do
  • 3 nakrájané na kocky mrkiev Pridané do
  • 2 zväzok čerstvý tymián Pridané do
  • 2 bobkové listy Pridané do
  • 500 ml hovädzí vývar Pridané do
  • 3 PL olivový olej Pridané do
  • soľ a korenie podľa chuti Pridané do
REKLAMA

Postup

10 min.
1. Krok

Na prípravu šťavy z červeného vína zohrejte vo veľkej panvici olivový olej a pridajte nakrájanú cibuľu, cesnak a mrkvu. Smažte ich asi 10 minút, kým nezačnú získavať farbu. Používajte strednú teplotu, aby sa zelenina nepripálila.

2. Krok

Pridajte červené víno, tymián a bobkový list a tekutinu priveďte do varu. Varte, kým sa víno nezredukuje približne na polovicu. Trvá to približne 30 minút. Víno by sa malo variť pomaly, nie prudko, aby sa koncentrovali chute a neprihoreli.

3. Krok

Keď sa víno zredukuje, môžete pridať hovädzí vývar a všetko opäť priveďte do varu. Potom opäť znížte teplotu a nechajte jus variť ďalších 20 minút.

4. Krok

Nakoniec omáčku prepasírujte cez jemné sitko a podľa chuti ju dochuťte soľou a korením. Ak je omáčka z červeného vína príliš riedka, môžete ju ešte viac zredukovať alebo zahusťte trochou škrobu zmiešaného s vodou.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4947 receptov

Mäsité jedlá

2281 receptov

Kuracie mäso

798 receptov

Príloha

1354 receptov

Lacné jedlá

1547 receptov

Šaláty

405 receptov

Dezert

3838 receptov

Cestoviny

554 receptov