REKLAMA

Zdroj: Canva

Jemná bábovka

Nadýchaná bábovka, ktorá je jemná ako pavučinka. Výborne chutí so šľahačkou a posypaná grankom.

REKLAMA
Ako vyklopiť bábovku? Na praktický postup od babičiek sa dá vždy spoľahnúť

Recept nájdeš v tomto článku

Ako vyklopiť bábovku? Na praktický postup od babičiek sa dá vždy spoľahnúť

Ingrediencie

porcií
10
  • 300 g polohrubá múka Pridané do
  • 180 g práškový cukor Pridané do
  • 100 ml mlieko Pridané do
  • 100 ml olej Pridané do
  • 5 ks vajce Pridané do
  • 2 pl kakao Pridané do
  • práškový cukor Pridané do

Odporúčané produkty

REKLAMA

Postup

60 min.
1. Krok

Oddelíme si bielka od žĺtok.

2. Krok

Z bielok vyšľaháme tuhý sneh.

3. Krok

Žĺtky vymiešame s cukrom. K zmesi pridáme mlieko, olej, prášok do pečiva a múku.

4. Krok

Nakoniec zľahka vareškou primiešame do cesta vyšľahaný sneh a cesto rozdelíme na 2 polovice.

5. Krok

Formu na pečenie bábovky vymastíme a posypeme múkou.

6. Krok

Jednu časť cesta nalejeme do formy. Druhú časť zmiešame s kakaom a nalejeme ju na bielu časť cesta.

7. Krok

Takto pripravenú jemnú bábovku, ktorá má nadýchané cesto ako pavučinka pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C približne 50 minút.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1406 receptov

Obed

4470 receptov

Mäsité jedlá

2125 receptov

Patizón

11 receptov

Pre diabetikov

632 receptov

Mascarpone

327 receptov