REKLAMA

Jednoduchý pastiersky koláč

Nízkotučný zdravá pastiersky koláč, ktorý môžte hodiť do mrazničky a máte teplu večeru hneď po ruke

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 500 g mletého mäsa (najlepšie hovädzieho) Pridané do
  • 1 cibuľu (najlepšie červenú) Pridané do
  • 1 veľkú mrkvu Pridané do
  • 200 ml teplého vývaru (kuracieho alebo hovädzieho) Pridané do
  • 200 g mrazeného hrášku Pridané do
  • 3 väčších zemiakov Pridané do
  • 3 ČJ kari korenia Pridané do
  • soľ a mleté čierne korenie Pridané do
  • 2 pl olivového oleja Pridané do
  • 1 citrón Pridané do
REKLAMA

Postup

40 min.
1. Krok

Rúru si predhrejeme na 180 stupňov

2. Krok

Vo veľkej panvici si opražíme na olivovom oleji cibuľu a mrkvu - 2 minúty

3. Krok

Pridáme mleté mäso a pražíme 8 minút

4. Krok

Dochutíme soľou, mletým čiernym korením a 2 lyžičkami kari korením – povaríme ďalšie 2 minúty

5. Krok

Podlejeme vývarom, prisypeme hrášok a varíme kým sa väčšina vývaru vyparí

6. Krok

Zemiaky ošúpeme a nakrájame na malé kocky, ktoré dáme variť na 8 minút do osolenej vody

7. Krok

Zemiaky scedíme, posypeme lyžičkou kari korením a poprehadzujeme tak, aby zemiaky obalili

8. Krok

Zmes mletého mäsa premiestnime na dno zapekacej misy, zasypeme zemiakmi a polejeme šťavou z polovice citróna

9. Krok

Pečieme na 180 stupňoch 30-35 minút, kým nebudú zemiaky dozlata upečené

10. Krok

Servírujeme s extra mesiačikmi citróna na boku taniera

Komentáre (1)

Slavomira 17. 6. 2022

toto robievam,je to vyborne ...

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov