Jednoduché sušienky s bielou čokoládou

REKLAMA

Čím viac čokolády, tým lepšie!

  • 40Minút
  • 12Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
12
  • 200 g hladkej múky Pridané do
  • 50 g mandľovej múky Pridané do
  • 1 čl kypriaceho prášku Pridané do
  • 150 g trstinového cukru Pridané do
  • 2 balíčky škoricového cukru Pridané do
  • štipku soli Pridané do
  • 1 balíček Finesse citrónovej kôry Dr. Oetker Pridané do
  • štipku mletého zázvoru Pridané do
  • štipku mletého muškátového orieška Pridané do
  • štipku mletého klinčeka Pridané do
  • 110 g zmäknutého masla Pridané do
  • 2 vajec Pridané do
  • ríbezľový alebo jahodový džem Pridané do
  • 100 g bielej čokolády Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Vo veľkej mise si zmiešame najprv suché ingrediencie - múku, mandľovú múku (alebo orechy), kypriaci prášok, trstinový cukor, škoricový cukor, soľ, citrónovú kôru a všetky korenia.

2. Krok

Potom pridáme maslo a vajíčka a ručnej spracujeme na hladké cesto.

3. Krok

Dosku na vaľkanie si poriadne pomúčime a vyvaľkáme na nej cesto na plán hrubý približne 4 mm. Pomocou formičiek následne povykrajujeme rôzne tvary, ja používam menšie formičky na medovníčky.

4. Krok

Vykrojené sušienky ukladáme na plech s papierom na pečenie. Pečieme v rúre rozohriatej na 170 stupňov (ak máte teplovzdušnú, stačí im 150 stupňov) približne 11-12 minút.

5. Krok

Po upečení necháme vychladnúť. Následne si predpripravíme, ktoré 2 sušienky budeme spájať dokopy. Jednu sušienku namočíme do bielej čokolády, ktorú sme si roztopili vo vodnom kúpeli a necháme čokoládu zaschnúť. Nakoniec spájame sušienky obľúbeným džemom. Necháme odstáť a podávame. Dobrú chuť.

Ohodnoť recept

0 / 255
Upload
Pridať fotografiu

Hodnotenia (1)

4.0

Moje najobľúbenejšie jedlo.

Podobné recepty

Mandľovo - lieskovcové linecké s vanilkou
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Mandľovo - lieskovcové linecké s vanilkou

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Úžasný a rýchly čučoriedkový koláč
Recept od prémiového používateľa
4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2

Marhuľové oči

4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2
Marhuľová Galetka
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 3

Marhuľová Galetka

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 3
Galette z červených pomarančov
Recept od prémiového používateľa
Ríbezľová smotanová bublanina
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Ríbezľová smotanová bublanina

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Ovocný lyžicový koláč
Recept od prémiového používateľa
4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2

Ovocný lyžicový koláč

4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2

Podobné recepty

Mandľovo - lieskovcové linecké s vanilkou
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Mandľovo - lieskovcové linecké s vanilkou

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Úžasný a rýchly čučoriedkový koláč
Recept od prémiového používateľa
4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2

Marhuľové oči

4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2
Marhuľová Galetka
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 3

Marhuľová Galetka

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 3
Galette z červených pomarančov
Recept od prémiového používateľa
Ríbezľová smotanová bublanina
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Ríbezľová smotanová bublanina

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Ovocný lyžicový koláč
Recept od prémiového používateľa
4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2

Ovocný lyžicový koláč

4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2

Top kategórie

Obed

790 receptov

Dezert

670 receptov

Raňajky

328 receptov

Večera

676 receptov

Mäsité jedlá

324 receptov

Kuracie mäso

147 receptov

Lacné jedlá

480 receptov
Recipe author image David719

Jednoduché sušienky s bielou čokoládou

Čím viac čokolády, tým lepšie!

40
Minút
12
Počet porcií
Recipe main image
Postup
1. Krok

Vo veľkej mise si zmiešame najprv suché ingrediencie - múku, mandľovú múku (alebo orechy), kypriaci prášok, trstinový cukor, škoricový cukor, soľ, citrónovú kôru a všetky korenia.

2. Krok

Potom pridáme maslo a vajíčka a ručnej spracujeme na hladké cesto.

3. Krok

Dosku na vaľkanie si poriadne pomúčime a vyvaľkáme na nej cesto na plán hrubý približne 4 mm. Pomocou formičiek následne povykrajujeme rôzne tvary, ja používam menšie formičky na medovníčky.

4. Krok

Vykrojené sušienky ukladáme na plech s papierom na pečenie. Pečieme v rúre rozohriatej na 170 stupňov (ak máte teplovzdušnú, stačí im 150 stupňov) približne 11-12 minút.

5. Krok

Po upečení necháme vychladnúť. Následne si predpripravíme, ktoré 2 sušienky budeme spájať dokopy. Jednu sušienku namočíme do bielej čokolády, ktorú sme si roztopili vo vodnom kúpeli a necháme čokoládu zaschnúť. Nakoniec spájame sušienky obľúbeným džemom. Necháme odstáť a podávame. Dobrú chuť.

Ingrediencie
200 g
hladkej múky
50 g
mandľovej múky
1 čl
kypriaceho prášku
150 g
trstinového cukru
2 balíčky
škoricového cukru
štipku soli
1 balíček
Finesse citrónovej kôry Dr. Oetker
štipku mletého zázvoru
štipku mletého muškátového orieška
štipku mletého klinčeka
110 g
zmäknutého masla
2
vajec
ríbezľový alebo jahodový džem
100 g
bielej čokolády