REKLAMA

Zdroj: Pixabay

Hovädzie mäso s ryžou

Hovädzie mäso na šťave s ryžou je klasické slovenské jedlo, ktoré zaručene poteší každého milovníka mäsa. Tento recept je ideálny na rodinný obed alebo večeru.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 500 g hovädzieho mäsa Pridané do
  • 2 Lyžice oleja Pridané do
  • 2 ks Cibuľa Pridané do
  • 2 strúčiky cesnaku Pridané do
  • 200 ml smotany na varenie Pridané do
  • 1 ks zemiak Pridané do
  • 200 g ryže Pridané do
  • soľ a čierne korenie Pridané do
REKLAMA

Postup

90 min.
1. Krok

Mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na menšie kúsky.

2. Krok

Cibulu a cesnak olúpeme a nadrobno nakrájame.

3. Krok

Na panvici rozohrejeme olej a opražíme na ňom cibuľu s cesnakom.

4. Krok

Potom pridáme mäso a opečieme ho z oboch strán.

5. Krok

Prilejeme smotanu na varenie, dochutíme soľou a korením a všetko premiešame.

6. Krok

Prikryjeme a necháme dusiť na miernom ohni asi 30 minút.

7. Krok

Potom pridáme k mäsu nakrájaný zemiak a pokračujeme vo varení ešte 30 minút.

8. Krok

Medzitým si pripravíme ryžu podľa návodu na obale.

9. Krok

Keď je mäso mäkké a ryža hotová, môžeme podávať.

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4182 receptov

Mäsité jedlá

2016 receptov

Dezert

3159 receptov

Mascarpone

291 receptov

Raňajky

1171 receptov

Večera

3852 receptov

Cestoviny

461 receptov