REKLAMA

Zdroj: FB: Varenie je radosť.

Hovädzia roštenka na slanine

Perfektná hovädzia roštenka na slanine s varenými zemiakmi a chrenovou omáčkou.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 4 Kúsky hovädzej roštenky Pridané do
  • 200 g slaniny Pridané do
  • 2 pl olivového oleja Pridané do
  • 150 g chrenu Pridané do
  • 200 ml smotany na šľahanie Pridané do
  • 1 ks Cibuľa Pridané do
  • 4 strúčiky cesnaku Pridané do
  • 200 ml červeného vína Pridané do
  • 800 g zemiakov na prílohu Pridané do
  • soľ a mleté čierne korenie Pridané do
REKLAMA

Postup

120 min.
1. Krok

Hovädziu roštenku očistíme, osolíme, okoreníme a necháme odležať na chladnom mieste asi hodinu.

2. Krok

Slaninu nakrájame na plátky a roštenku v nej obalíme. Zabalenú roštenku opečieme na panvici s olivovým olejom, z každej strany cca 5 minút. Potom ich dáme do predhriatej rúry pri teplote 180 stupňov a pečieme približne 15 minút.

3. Krok

Cibuľu a cesnak nakrájame nadrobno a restujeme na panvici, kde sme piekli roštenku. Restujeme ju pár minút, potom pridáme chren a nalejeme smotanu na šľahanie.

4. Krok

Všetko spolu vymiešame a ochutíme soľou a korením.

5. Krok

Zmes z cibule, cesnaku, chrenu a smotany prelejeme červeným vínom a necháme pár minút povariť.

6. Krok

Omáčku prelejeme cez jemné sito a necháme ešte chvíľku povariť.

7. Krok

Hotovú roštenku podávame s chrenovou omáčkou a zemiakmi.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov