REKLAMA

Zdroj: FB: Varenie je radosť.

Hovädzia roštenka na slanine

Perfektná hovädzia roštenka na slanine s varenými zemiakmi a chrenovou omáčkou.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 4 Kúsky hovädzej roštenky Pridané do
  • 200 g slaniny Pridané do
  • 2 pl olivového oleja Pridané do
  • 150 g chrenu Pridané do
  • 200 ml smotany na šľahanie Pridané do
  • 1 ks Cibuľa Pridané do
  • 4 strúčiky cesnaku Pridané do
  • 200 ml červeného vína Pridané do
  • 800 g zemiakov na prílohu Pridané do
  • soľ a mleté čierne korenie Pridané do
REKLAMA

Postup

120 min.
1. Krok

Hovädziu roštenku očistíme, osolíme, okoreníme a necháme odležať na chladnom mieste asi hodinu.

2. Krok

Slaninu nakrájame na plátky a roštenku v nej obalíme. Zabalenú roštenku opečieme na panvici s olivovým olejom, z každej strany cca 5 minút. Potom ich dáme do predhriatej rúry pri teplote 180 stupňov a pečieme približne 15 minút.

3. Krok

Cibuľu a cesnak nakrájame nadrobno a restujeme na panvici, kde sme piekli roštenku. Restujeme ju pár minút, potom pridáme chren a nalejeme smotanu na šľahanie.

4. Krok

Všetko spolu vymiešame a ochutíme soľou a korením.

5. Krok

Zmes z cibule, cesnaku, chrenu a smotany prelejeme červeným vínom a necháme pár minút povariť.

6. Krok

Omáčku prelejeme cez jemné sito a necháme ešte chvíľku povariť.

7. Krok

Hotovú roštenku podávame s chrenovou omáčkou a zemiakmi.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Vianočné

271 receptov

Obed

4999 receptov

Mäsité jedlá

2300 receptov

Dezert

3878 receptov

Pre diabetikov

632 receptov

Kuracie mäso

803 receptov

Večera

4721 receptov

Na panvici

1290 receptov