REKLAMA

Zdroj: ildipapp from Canva

Hovädzí stroganov

Tradičný ruský recept, pochúťka pre milovníkov mäsových jedál. Hovädzí stroganov je rýchly a ľahký obed, ktorý uspokojí každého.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4

Stroganov:

  • 500 g Hovädzí sviečková Pridané do
  • 2 lyžice Pšenicnej múky Pridané do
  • 500 ml hovädzí bujón Pridané do
  • 4 lyžice Rastlinného oleja Pridané do
  • 2 ks cibule Pridané do
  • 300 g šampiňón Pridané do
  • 12 červená paprika Pridané do
  • 12 pohár Paradajkového pretlaku Pridané do
  • 1 lyžica Koncentrát z paradajok Pridané do

Korenie:

  • 2 čajové lyžičky sladkej papriky Pridané do
  • 12 čajová lyžička mletá paprika - ostrá Pridané do
  • soľ a korenie Pridané do
  • 1 ks Kyslá uhorka (nepovinné) Pridané do
REKLAMA

Postup

45 min.
1. Krok

Mäso nakrájať na pásiky. Zmiešať s pšeničnou múkou. Povariť vývar v širokom hrnci.

2. Krok

Rozpáliť panvicu s olejom a postupne pridávať mäso. Opražiť rýchlo, potom odstrániť z panvice a vložiť do varu bujónu.

3. Krok

Ochutiť paprikou a variť pod pokrievkou, kým mäso nebude mäkké.

4. Krok

Cibuľu nakrájať a opražiť na oleji, pridať do hrnca s mäsom a variť po dobu 5 minút.

5. Krok

Nakrájaj huby, hoď ich na panvicu s olejom, potom pridaj nakrájanú na prúžky papriku a smaž ďalších 5 minút.

6. Krok

Premiestniť do hrnca s mäsom.

7. Krok

Varíme bez pokrievky približne 5 minút a ochutíme soľou a korením.

8. Krok

Pridajte pretlak a koncentrát z paradajok. Varte pod pokrievkou počas 5 minút.

9. Krok

Ošúp kyslé uhorky (ak používaš), nakrájaj na pásiky a pridaj do jedla.

Podobné recepty

Španielsky vtáčik na hríboch

Tento recept sa varí viacerými spôsobmi, ja som si ho trodku upravila podľa seba.

Azu po tatársky

Azu po tatársky je mäsové jedlo, ktoré sa podáva so zemiakmi.
Cesminaz
Cesminaz
Náhľad receptu Výborný hovädzí perkelt
Videorecept

Výborný hovädzí perkelt

Toto je jedno z našich obľúbených jedál. Poznám ho ešte z detstva, robievala ho moja mama. Pripravujem k nemu rôznu cestovinu, nokedle, alebo ryžu. Vždy chutí super a rodinka sa mu zakaždým poteší.

Paprikáš z kuracích stehienok

Recept je ľahký na prípravu a chutný.

Kurací stroganov so šampiňónmi

Kurací Stroganov je jedlo, ktoré je ideálne na jednoduchú večeru počas týždňa. Šťavnaté kuracie prsia sú zaliate omáčkou z húb a kyslej smotany, ktorá má bohatú chuť.

Šampiňóny s údeným tofu na smotane

Najlepší šampiňónový perkelt. Šampiňóny s údeným tofu na smotane. Výborne chutia s cestovinou.
Iwa
Iwa
Náhľad receptu Hovädzie ragú s cestovinou
Videorecept

Hovädzie ragú s cestovinou

Pomaly dusené šťavnaté hovädzie ragú s cestovinami.

Hovädzie mäso s hríbami a vínom

Je to jednoduchý recept a mäsko s omáčkou je lahodnej chuti .

Podobné recepty

Španielsky vtáčik na hríboch

Tento recept sa varí viacerými spôsobmi, ja som si ho trodku upravila podľa seba.

Azu po tatársky

Azu po tatársky je mäsové jedlo, ktoré sa podáva so zemiakmi.
Cesminaz
Cesminaz
Náhľad receptu Výborný hovädzí perkelt
Videorecept

Výborný hovädzí perkelt

Toto je jedno z našich obľúbených jedál. Poznám ho ešte z detstva, robievala ho moja mama. Pripravujem k nemu rôznu cestovinu, nokedle, alebo ryžu. Vždy chutí super a rodinka sa mu zakaždým poteší.

Paprikáš z kuracích stehienok

Recept je ľahký na prípravu a chutný.

Kurací stroganov so šampiňónmi

Kurací Stroganov je jedlo, ktoré je ideálne na jednoduchú večeru počas týždňa. Šťavnaté kuracie prsia sú zaliate omáčkou z húb a kyslej smotany, ktorá má bohatú chuť.

Šampiňóny s údeným tofu na smotane

Najlepší šampiňónový perkelt. Šampiňóny s údeným tofu na smotane. Výborne chutia s cestovinou.
Iwa
Iwa
Náhľad receptu Hovädzie ragú s cestovinou
Videorecept

Hovädzie ragú s cestovinou

Pomaly dusené šťavnaté hovädzie ragú s cestovinami.

Hovädzie mäso s hríbami a vínom

Je to jednoduchý recept a mäsko s omáčkou je lahodnej chuti .

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4008 receptov

Mäsité jedlá

1948 receptov

Mascarpone

275 receptov

Dezert

2953 receptov

Večera

3689 receptov

Raňajky

1062 receptov

Cestoviny

451 receptov

Šaláty

326 receptov